Marjan presenteert glossy ’Zondag in Kampen’

Marjan presenteert glossy ’Zondag in Kampen’

Nieuws, Opinie, Politiek 0 Comment

Persoonlijke discussiebijdrage toont schoonheid zondagsrust

Met een schoon blad wil Marjan Palland-Van den Brink het schone van de zondagsrust laten zien. De Kamperse wil de discussie over zondagse winkelsluiting breder trekken dan enkel het aspect vrijheid. Er verdienen meer punten aandacht. De glossy is voor iedereen beschikbaar. De werkgroep Zondagverkenning heeft inmiddels een exemplaar ontvangen.

Schoonheid
De uitgave is een eigen initiatief. De schoonheid van de zondagsrust in Kampen staat centraal. “Het viel mij op,” zegt Marjan, ”dat de discussie tussen de felle voor- en tegenstanders vooral gaat over wel of geen vrijheid van winkelopening. Terwijl het volgens mij vooral moet gaan over het waarom van collectieve rust en hoe kostbaar dat is. Vandaar mijn bijdrage in deze vorm.”
De glossy is in beperkte oplage in gedrukte vorm beschikbaar. Op internet is de Marjan hier in flipbookvorm te lezen. Afgelopen week nam Jenneke Palland een exemplaar in ontvangst namens de commissie Zondagverkenning. Zij heeft zitting in de commissie die binnenkort haar rapport zal presenteren.

Jenneke Palland krijgt een exemplaar overhandigd van Marjan Palland.

Glossy
Marjan heeft gekozen voor de opzet waarin diverse BN’ers haar voorgingen. Groots draagt de glossy haar naam. De ondertitel licht toe dat het over de zondag in Kampen gaat en wel om…. rust. Het glansblad begint met een interview met Marjan zelf.
Vroeger vond ze als kind de zondag ”vreselijk saai”. Met het klimmen van de jaren begon ze de waarde van de zondag in te zien en die gunt ze iedereen. Het christelijke argument moge als bekend verondersteld worden. In de glossy worden de seculiere argumenten op een rijtje gezet voor collectieve vrije tijd.

Bijdragen
Het blad bevat een recept en een gedicht over het zondagmorgenontbjt. Gerrie Kwakkel uit Brunnepe schrijft een column en Carin Koopman van cultuurZIEN geeft de lezer een uitgebreide stadswandeling door de Oudestraat. Zij noemt de zondag ”super geschikt” voor de wandeling ”omdat de straat dan lekker leeg is”.
Tenslotte worden de bijzonderheden van Kampen geschetst waaronder de Kamper eigenheid om één dag in de week pas op de plaats te maken. De slotwoorden zetten tot nadenken, zoals Marjan graag ziet: ”Het zou zo maar kunnen dat het iets is waarvoor mensen naar Kampen zouden komen!”

Onderstaande bijdrage is van Prikje afkomstig.

De actuele situatie van Kampen op Zondag volgens Prikje.

Zie ook:
Vergane zondagsrust (gedicht)
Vier dialogen in maart over zondagopenstelling
”Laat supermarkten voor december 2018 op zondag open gaan”

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x