Gemeentesecretaris Kampen aan de slag in Eemnes

Gemeentesecretaris Kampen aan de slag in Eemnes

Nieuws 0 Comment

Anky Griekspoor druk als voorzitter LNB en in LOCC-Nationaal

Op het moment dat Anky Griekspoor haar werkzaamheden als gemeentesecretaris in Kampen weer wilde oppakken, eisen haar werkzaamheden voor LOCC-Nationaal haar aandacht en tijd op. Daarom is ze als waarnemend gemeentesecretaris in Eemnes aan de slag gegaan. In Kampen wordt ze vervangen door een niet nader bekend gemaakte waarnemend gemeentesecretaris.

Werkzaamheden
Na een paar maanden door een medische ingreep uit de roulatie te zijn geweest, wilde Griekspoor haar werkzaamheden in Kampen weer oppakken. Op dat moment werden de verstrekkende effecten duidelijk van het coronavirus. Tegelijkertijd is Griekspoor werkzaam in het Landelijke Operationeel Coördinatiecentrum-Nationaal (LOCC-Nationaal) vanuit haar rol als voorzitter van het Landelijk Netwerk Bevolkingszorg (LNB).
De werkzaamheden voor het LOCC-Nationaal zijn voor langere tijd niet te combineren met de voltijdsfunctie van gemeentesecretaris, oftewel algemeen directeur, van gemeente Kampen. De deeltijdfunctie van waarnemend gemeentesecretaris in Eemnes is dat wel. De inzet voor het LOCC-Nationaal is en blijft de komende periode nodig, naar verwachting ook in de nasleep van de huidige coronacrisis.

Anky Griekspoor in de raadszaal van het Kamper stadhuis.

Ervaring
De waarnemende functie in Eemnes sluit aan op de ervaring van Griekspoor. Ze was eerder onder andere gemeentesecretaris in Zandvoort en Leudal in Limburg. In Kampen trad ze in september 2018 aan toen haar voorganger Jan Goedegebure na bijna vijftig jaar overheidsdienst met pensioen ging. Alle hiervoor genoemde gemeenten worden omschreven als ambtelijke organisaties met korte lijnen.
De combinatie van het werk voor het LOCC-Nationaal met de deeltijdfunctie in Eemnes is een voorbeeld van de “organisatorische creativiteit” die de huidige crisistijd van iedereen vraagt, aldus een gemeentelijke mededeling. In Kampen zal eveneens een waarnemend gemeentesecretaris de komende tijd de ambtelijke organisatie leiden.
Griekspoor is het Kamper college van burgemeester en wethouders “erkentelijk voor de flexibiliteit”. Het college op zijn beurt is “blij dat Anky Griekspoor haar werkzaamheden in deze combinatie weer voluit kan oppakken”.

Zie ook:
Nieuwe gemeentesecretaris Kampen komt uit Zandvoort

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x