Rijkelijk struiken uitgedeeld bij stadhuis

Rijkelijk struiken uitgedeeld bij stadhuis

Gemeente, Natuur, Nieuws 0 Comment

Groene Loper pikt project provincie op om meer (eetbaar) groen te realiseren

De Kamper afdeling van Groene Loper Overijssel heeft afgelopen vrijdag struiken uitgedeeld op de parkeerplaats bij het stadhuis. Buurten en organisaties konden die aanvragen voor vergroening van hun buurt onder het motto ’hapje voor jou, hapje voor mij’ (lees: voor mens en dier). Provincie en gemeente willen hiermee de biodiversiteit in Kampen stimuleren, zoals recent met het uitdelen van bomen.

Aandachtssoorten
Wethouder Jan Peter van der Sluis deelde de eerste struiken uit en vertelde dat er meerdere pakketten waren gemaakt, elk gericht op hulp aan een specifieke diersoort: vleermuis, sleedoornpage, solitaire bij en ringmus. Een aantal planten en dieren verdienen extra aandacht omdat ze zeldzaam zijn of vooral in Overijssel voorkomen. Dit worden Overijsselse aandachtssoorten genoemd die met simpele maatregelen een plekje geboden kunnen worden, aldus de initiatiefnemers.
Vleermuizen komen overal voor. De gevleugelde dieren zijn de enige zoogdieren die kunnen vliegen en zijn vooral in de schemering te bespeuren. De sleedoornpage is een zeldzame vlindersoort. De wilde bij zorgt voor cruciale bestuiving door stuifmeel over te brengen van een bloem op de stamper van een andere bloem. Ringmussen zijn gezellige vogels maar minder talrijk dan de huismus.

Rijkelijk werden de struiken uitgedeeld bij het Kamper  stadhuis.

Natuur voor Elkaar
Vanuit de provincie is ruim twee jaar geleden de stuurgroep ’Natuur voor Elkaar’ in het leven geroepen. In de overtuiging dat ”iedereen blij wordt van natuur”. De beweging verbindt mens en natuur. Haar stuurgroep bestaat uit overheden en organisaties op het gebied van natuur en milieu. Ze willen voor iedereen een bijpassend project hebben dat bijdraagt aan een groener Overijssel.
Vanuit dit programma ondersteunen provincie Overijssel en gemeente Kampen De Groene Loper Kampen, een samenwerkingsverband tussen tientallen groene bewonersinitiatieven. Haar missie is het betrekken van bewoners bij hun eigen groene leefomgeving: met betrokkenheid bij de natuur beoogt De Groene Loper, dat in meerdere plaatsen een afdeling heeft, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur.

Zie ook:
Rijkelijk bomen uitgedeeld bij stadhuis
Bomen te geef

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x