Bomen te geef

Bomen te geef

Natuur, Nieuws 0 Comment

Groene Loper Kampen stelt bomen beschikbaar voor de buurt

Betrokken bewoners maken samen de buurt groener, gezonder en prettiger. Plaatselijke initiatieven voor een groene leefomgeving worden gestimuleerd door Groene Loper Kampen. Als vergroeningsactie worden nu 110 bomen beschikbaar gesteld voor buurtinitiatieven, zorginstellingen, sportclubs, scholen, kinderopvang en andere maatschappelijke organisaties.

Belangrijk
„Bomen zijn heel belangrijk”, aldus de organisatie. „Ze maken ons gezonder en gelukkiger. Ze maken jouw buurt en onze wereld mooier. Ze zijn het thuis van vele vogels, insecten en andere kleine dieren. En bovendien zorgen ze voor schone lucht, schaduw en droge(re) voeten na een flinke regenbui. Willen we dat zo houden, dan zijn er veel extra bomen nodig.” Daarom gaat Groene Loper Kampen hier actief mee aan de slag door het weggeven van 110 bomen aan buurtinitiatieven, zorginstellingen, sportclubs, scholen, kinderopvang en andere maatschappelijke organisaties uit gemeente Kampen.

Keuze
Deelnemers kunnen kiezen uit 63 inheemse soorten waaronder de appelboom, de berk, de wintereik of een walnotenboom. Door soorten te kiezen die van nature hier voorkomen, zullen veel dieren er gebruik van maken voor voeding en huisvesting.
Wil jouw Kamper buurt of organisatie ook één of meerdere bomen? Je kunt je hier aanmelden. Je kunt de bomen vrijdag 28 januari ophalen. Voor het planten en het verdere onderhoud ben je zelf verantwoordelijk.

Groene Loper Kampen geeft 110 bomen weg.

Bomenactie
Deze bomenactie is één van de activiteiten die Groene Loper Kampen organiseert om bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Kampen en haar kernen.
Groene Loper Kampen wordt ondersteund door gemeente Kampen en de provincie Overijssel vanuit het programma Natuur voor Elkaar. Op haar website vind je meer informatie, de voorwaarden en ook een lijst met beschikbare boomsoorten.

Eerdere Kamper groeninitiatieven:
Zelf groenonderhoud verzorgen valt in goede aarde
Lodewijk Hoekstra legt eerste geveltuintje aan
Nationale Boomfeestdag levert bijdrage aan groenstructuur

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x