Groepsexpositie bij Hoogtij 2.0 (video)

Groepsexpositie bij Hoogtij 2.0 (video)

Kunst & Cultuur, Nieuws, Video 0 Comment

Zaterdagse duo-expositie vervolgen in Toonzaal Huize Maria

Na een half jaar stilgelegen te hebben, zijn vorige week de duo-exposities onder de noemer Hoogtij 2.0 weer van start gegaan. Elke zaterdag tonen diverse kunstenaars aan de hand van wisselende thema’s hun werken. Zaterdag 26 juni is er een groepsexpositie waarbij kunstenaars aanwezig zullen zijn om een praatje mee te maken. Zij kunnen ook vertellen over het interactieve en creatieve doel van Hoogtij 2.0.

De deuren van Huize Maria aan de IJsselkade 25 in Kampen gaan weer open op zaterdag van elf tot vijf uur. Veel kunstenaars hebben al samen hun werken getoond en komen langs in onderstaande videoreportage. Ze vertellen over de invloed danwel inspiratie die onderling ontstond tijdens de duo-exposities. Die begonnen in september vorig jaar en werden in december opgeschort. Op het YouTube-kanaal van Kamper Nieuws zijn deze reportages terug te kijken.

Daan Jilesen en Marcel Timmerman

Workheart
Sinds 2003 werken Douwe Jan Buwalda en Bert van der Sluijs meer en meer samen – vanaf 2011 onder de naam work#art. In 2017 voerden ze een groot project uit in het oude zwembad en vervolgens op de IJssel dat door de Vietnamese ambassadeur werd geopend (zie onderaan). Onder de paraplu van kunstbedrijf Stichting workheart hebben beide kunstenaars een estafette opgezet waarbij wekelijks een duo-expositie wordt georganiseerd in de Toonzaal van Huize Maria.
Buwalda en Van der Sluijs studeerden beiden aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amersfoort. De estafette van duo-exposities, die zij opgezet hebben, heeft de naam Hoogtij 2.0 meegekregen. Elke zaterdag zullen twee kunstenaars weer hun werk tonen. In een serie videoreportages vertellen eerdere exposanten aan Kamper Nieuws meer over hun achtergrond en beweegredenen.

Zie ook:
Scheepje op houten golven (video – 2017)
Vietnamese ambassadeur start Scheepje (2017)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x