Groot Kamper Scholierendebat gewonnen door leerlingen Pieter Zandt Scholengemeenschap

Groot Kamper Scholierendebat gewonnen door leerlingen Pieter Zandt Scholengemeenschap

Nieuws, Politiek 0 Comment

CDJA IJsseldelta heeft weer de smaak van scholierendebatten te pakken

Na een jaar overgeslagen te hebben, is het jaarlijkse Groot Kamper Scholierendebat weer hervat. Met slechts twee deelnemende schoolafvaardigingen, wonnen de bovenbouwleerlingen van de Pieter Zandt Scholengemeenschap het Groot Kamper Scholierendebat 2022. De beste individuele debater kwam van de andere school, het Ichthus College: Melissa Braham.

Raadzaal
De plaats waar gewoonlijk de debatten plaats vinden tussen de ’echte’ politici, was ditmaal gereserveerd voor leerlingen uit de bovenbouw. Drie teams debatteerden over zes uiteenlopende thema’s. Het Almere College was op het laatste moment verhinderd. Daarvoor in de plaats deed een gelegenheidsteam mee van commissie- en raadsleden en andere fractieondersteuners, afkomstig van diverse partijen uit de gemeenteraad.
De jury werd gevormd door Hilde Palland (Tweede Kamerlid voor het CDA), Bas Woning (wethouder voor het CDA) en Nick de Vries (eindredacteur weekblad De Brug). Niek Teune (voorzitter CDJA) en Susanna Broekhuizen (kandidaat raadslid voor het CDA) namen de rol van dagvoorzitter op zich.

Pubquiz
Na de prijsuitreiking van het Scholiererendebat volgde nog een door CDJA IJsseldelta gemaakte Politieke Pubquiz, waaraan zowel scholieren, raadsleden als belangstellenden deelnamen. Lammert Bastiaan (Kampen Sociaal) scoorde met twee fouten op 32 vragen het best. Sil van ’t Veen (Ichthus College) haalde van de scholieren het beste resultaat bij de quiz met vijf fouten.
Hilde Palland prees de inzet van de scholieren. Niek Teune lichtte kort de winnende uitslag van het Scholierendebat toe. Het Ichthus College had goed kort geformuleerd zonder uitgebreide inhoud. De Pieter Zandt reageerde heel goed waarbij de inhoud leidend was.

Melissa Braham krijgt de winnaarstrofee overhandigd van Hilde Palland.

Onderbouw
Na afloop keek Teune tevreden terug op het Groot Kamper Scholierendebat van dit jaar: „Een belangrijk doel van de middag is om jongeren op een leuke manier kennis te laten maken met het politieke spel en de kunst van het debatteren. Dat is goed gelukt.”
CDJA IJsseldelta is daarom voornemens om volgend jaar opnieuw het Groot Kamper Scholierendebat te organiseren. „Maar”, zei Suzanna Broekhuizen, „wij gaan eerst met de scholen in gesprek om later dit kalenderjaar weer een editie van het Klein Kamper Scholierendebat te organiseren, voor de jongeren uit de onderbouw. We hebben de smaak nu te pakken.”

Zie ook:
Iris Weijers beste Kamper debater (2020)
Eerste Klein Kamper Scholierendebat (2020 – video)
Groot Kamper Scholierendebat verloopt beschaafd (2019)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x