Groot onderhoud Stadsbrug Kampen gereed

Groot onderhoud Stadsbrug Kampen gereed

Nieuws 0 Comment

Klus geklaard in ruim vier maanden naar voldoening alle partijen

Vrijdagavond hebben de bij het project betrokken partijen het glas geheven op het geslaagde onderhoudsproject aan de Stadsbrug van Kampen. Na aftrap door ex-wethouder Spijkerman, ruim vier maanden geleden, was het nu aan wethouder Van der Sluis om het einde van het project in te luiden. Alle gebruikers van de brug worden via een advertentie en een groot bord bedankt voor hun (noodzakelijke) geduld.

Complex en succesvol
Door een wisseling van de wacht na de raadsverkiezingen, was het aan wethouder Van der Sluis om het onderhoudsproject af te sluiten. Hij kijkt terug op een enorm, bijzonder èn succesvolle klus. Het groot onderhoud is volgens planning uitgevoerd en binnen het budget uitgevoerd – twee zaken ”die je in de wereld van de overheid niet altijd ziet gebeuren” merkte Van der Sluis op. ”Gemeente en aannemers zijn er bovendien in geslaagd om de verkeershinder tot een minimum te beperken.” In totaal is de brug dertien dagen voor het autoverkeer en zeven dagen voor het vaarverkeer gestremd geweest. ”De Stadsbrug kan er nu weer twintig jaar tegenaan,” zei de verantwoordelijk wethouder. ”Daarop geven we geen garantie,” was de reactie uit het publiek van werkuitvoerders, ”maar dat is wel het geval inderdaad. Mits er regulier onderhoud wordt gepleegd.”

Dank aan allen
De gemeente werd gecomplimenteerd door de aannemer met de tenderfase. De goede voorbereiding resulteerde in een goede afstemming en samenwerking. Het publiek wordt bedankt middels een groot bord dat onthuld werd. In de Schuttevaer komt een advertentie om de scheepvaart te bedanken voor hun medewerking en geduld. Strikt genomen volgen er volgende week nog twee klusjes – een gesneuvelde ruit vervangen en de RVS-schampkanten afwerken.
Naast de in augustus gepubliceerde fotoreportage van de hijsklus door Hebo (zie onderaan), volgt er komende dagen nog een fotoreportage die een beeld geeft van de onderhoudstatus van de Stadsbrug toen en nu. Tenslotte is er nog een bijzondere vondst gedaan tijdens de werkzaamheden. Later meer over die Kamper Ui.

Dankwoord voor publiek na gereedmelding groot onderhoud Stadsbrug.

Zie ook:
Optakelen ballastblokken Stadsbrug door Hebo (fotoreportage)
Stadsbrug weer toegankelijk voor alle verkeer (aug. 2018)
Spijkerman geeft startsein onderhoud Stadsbrug (juni 2018)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x