Afsluiting Stadsbrug bij groot onderhoud in zomermaanden onvermijdelijk

Afsluiting Stadsbrug bij groot onderhoud in zomermaanden onvermijdelijk

Nieuws 0 Comment

Werk gegund, extra geld benodigd en info-avond op 24 april

Voor de eerste keer sinds de aanleg in 1998, is de Stadsbrug toe aan groot onderhoud. Klein onderhoud vindt vaker plaats, zoals een klein half jaar geleden nog. Het groot onderhoud is in de zomermaanden gepland en de gemeente probeert de overlast zo beperkt mogelijk te houden. In samenwerking met de aannemer, Rijkswaterstaat en binnenvaartorganisatie BLN-Schuttevaer.

Werkzaamheden
Het werk aan de brug start begin juni en duurt tot oktober. Voor het conserveren (opnieuw verven) zijn de zomermaanden het meest geschikt. De acht hijskabels worden vervangen. Twee, met bladgoud belegde, wielen worden geslepen en gepolijst. De slijtlagen op het hefgedeelte en de voetpaden worden opnieuw aangebracht. De betonnen middengeleiders worden hersteld. De geluidsschermen worden gerepareerd. De leuningen, tenslotte, worden geschilderd. De brug zal af en toe afgesloten moeten worden voor autoverkeer. Ook voor scheepvaartverkeer, waarvoor het hefgedeelte van de brug omhoog (open) moet. Voor auto’s zal de brug gestremd zijn van 27 juli tot en met 8 augustus, voor de scheepvaart van 28 juli tot en met 4 augustus. Voor fietsers en voetgangers blijft de brug wel toegankelijk.

Kostenplaatje
Drie bedrijven hebben een aanbieding gedaan waarbij prijs en plan van aanpak bepalend waren voor gunning van het werk. Aan Gelders Staalstraal- en Schildersbedrijf B.V. uit Ochten is uiteindelijk het werk gegund. GSB is met name gespecialiseerd in het stralen en conserveren van grote staalconstructies en het uitvoeren van multidisciplinaire projecten. Op diens advies is besloten om de ankerstangen nu mee te nemen en enkele onderdelen te vervangen. Het door de raad beschikbaar gestelde budget van €2,5 miljoen wordt overschreden. Om “ruimte voor risicoreservering” te behouden wordt de raad daarom gevraagd €106.000 extra beschikbaar te stellen. Dat zal alleen gebruikt worden als extra onderdelen toch geconserveerd of vervangen moeten worden.

De Stadsbrug krijgt voor het eerst sinds 1998 groot onderhoud.

Inloopbijeenkomst
Direct betrokkenen worden de komende tijd geïnformeerd. Voor overige betrokken, belanghebbende of geïnteresseerde personen wordt dinsdag 24 april informatie verstrekt op het Stadhuis. In de raadzaal zullen de gemeente en de aannemer tussen 19u en 21u klaar staan om vragen te beantwoorden. Overlast zal onvermijdelijk zijn maar met het onderhoud kan de ”blikvanger van het stadsfront” blijven behouden. Bovendien, geeft wethouder Spijkerman aan, kan zo het verkeer ook in de toekomst ”vlot en veilig” de brug over.

Zie ook:
Onderhoud aan Stadsbrug veroorzaakt beperkte hinder (sept. 2017)
Storing aan Stadsbrug verholpen (nov. 2017)

 

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x