Stuwen en gemalen verwerken vele regen

Stuwen en gemalen verwerken vele regen

Nieuws 0 Comment

Grote hoeveelheid neerslag zet waterschap aan het werk

Dit jaar krijgen we een natte Kerst. De afgelopen dagen viel er twee keer zoveel neerslag als voorspeld. Een groot deel daarvan viel bovendien in een kort tijdbestek. De regen heeft de medewerkers van het waterschap en de stuwen en gemalen zijn flink aan het werk gezet om alle regen van het laatste etmaal goed op te vangen en te verwerken.

Het is ongeveer een jaar geleden dat Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) zoveel water afvoerde. De vele regen zorgde voor een pittige situatie voor het watersysteem. Het waterschap is drukdoende om de waterpeilen weer op niveau te krijgen. Hiervoor worden de 1960 stuwen en 360 gemalen ingezet, van groot tot klein.

Per gebied kijken peilbeheerders waar water kan worden opgeslagen, waar mogelijk in te zetten waterbergingen liggen en waar veel, of juist weinig, water moet worden afgevoerd. Zo probeert het waterschap op de hoge zandgronden zoveel mogelijk water vast te houden, gericht op het vermijden van overlast.

Overvolle sloten door grote hoeveelheid neerslag.

Inmiddels is er een kleine buffer gecreëerd omdat het nu droog is terwijl het afvoeren wel doorgaat. Het waterschap is alert op zondag want dan wordt er een volgend regenfront verwacht. De weerssituatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x