Haan in Brunnepe voor rechter gedaagd

Haan in Brunnepe voor rechter gedaagd

Nieuws 0 Comment

 

Mr. Frank Visser ingeschakeld voor conflict over geluidshinder

 
Het vroege gekraai van een haan bij de buren is een familie in Brunnepe een doorn in het oog. Zij hebben bij mr. Frank Visser de eis neergelegd dat de haan verwijderd wordt. Voorheen bekend als de Rijdende Rechter heeft Frank Visser sinds een klein jaar een programma bij SBS6 waarin hij ”uitspraak doet” en ”visite rijdt”. De zitting vindt plaats op vrijdag 21 april om 17u00 in zalencentrum De Nieuwe Hanzestad.

De voorbereidingen, waaronder gesprekken met eiser en verweerder, zijn in volle gang. Twee weken geleden zag Alinda van Heerde de wagen van de SBS6-ploeg al staan bij de Stadsgehoorzaal (foto hierboven) en gisteren werd de wagen in de nabijheid van de Noordweg gesignaleerd, in welke buurt het conflict zich afspeelt. Bij beide partijen is de situatie ter plekke geïnventariseerd en vastgelegd. De haan woont al bijna twee jaar in Brunnepe en de klachten begonnen op te spelen na een jaar. De komst van Kukel, zoals de aangeklaagde haan heet, vloeide voort uit een kippenleaseconstructie. Dat contract is één van de stukken in het dossier dat voor mr. Frank Visser is aangelegd.

Mr. Frank Visser

De kantonrechter van origine maakte in 1995 de overstap naar de televisie. Daarvoor is Frank Visser (65) onder andere griffier, rechercheur en Officier van Justitie geweest. Bij de NCRV deed hij als Rijdende Rechter uitspraken in conflicten tussen organisaties en particulieren. In augustus 2015 maakte hij de overstap naar de commerciële TV-zender SBS6. Bij de NCRV (samen met de KRO inmiddels) nam mr. John Reid plaats op zijn stoel. Zowel bij SBS6 als bij KRO-NCRV hebben de geschillen vaak betrekking op erfgrensonenigheid en geluidsoverlast. Het natuurlijke gekraai van een haan wordt in een stadse woonomgeving vaker als overlast beschouwd ofschoon daartegen maatregelen te nemen zijn. De zitting is openbaar en het programma wordt later dit seizoen uitgezonden. Wel is de verwachting dat diezelfde avond ”Mr. Frank Visser uitspraak doet”, zoals de naam van zijn televisieprogramma luidt.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x