Inspecties en onderhoud aan Molenbrug duren voort

Inspecties en onderhoud aan Molenbrug duren voort

Nieuws, Regionaal 0 Comment

Rijkswaterstaat bouwt hangsteigers voor werkzaamheden

Het is tijd voor onderhoud. Van de Molenbrug wel te verstaan. In oktober werd de verbinding een weekeinde afgesloten. Ter voorbereiding van werkzaamheden, vinden er de komende maanden inspecties plaats. Hiervoor worden volgende week hangsteigers onder de brug gebouwd, over de hele lengte. Landbouwverkeer zal dan over de hoofdrijbaan moeten rijden.

Molenbrug
Rijkswaterstaat neemt het onderhoud voor haar rekening omdat het een provinciale weg betreft, de N764 om precies te zijn. De belangrijkste oeververbinding tussen Zwolle en Kampen, aldus Rijkswaterstaat. Via de Molenbrug, aangelegd in 1983, gaat de N764 (Mr. J.L.M. Niersallee) bij Kampen over de IJssel. De tuibrug is de zuidelijkste van de drie bruggen bij Kampen, ’t Lange End over het Reevediep niet meegerekend, en is van regionaal belang.
In oktober vonden inspecties plaats aan de tuien. Als tijdelijke maatregel werd op drie locaties ballast aangebracht achter de geleiderail. Dit levert geen hinder op voor het verkeer. Komend voorjaar worden een aantal opleggingen vervangen waarna de ballast weer wordt verwijderd. Komende week worden hangsteigers gebouwd voor inspecties alvorens komend jaar opleggingen van de Molenbrug te vervangen.

Voorbeeld van een hangsteiger aan een brug.

Parallelrijbaan
Vanaf aankomende maandag 12 december worden er hangsteigers onder de gehele lengte van de brug gebouwd om in 2023 de inspecties en daadwerkelijke werkzaamheden uit te voeren. De parallelrijbaan van de Molenbrug wordt volgende week gebruikt voor de aanvoer en montage van de hangsteigers. Landbouwverkeer zal om die reden van maandagochtend 12 december tot woensdagavond 14 december over de hoofdrijbaan van de brug rijden, hetgeen normaal gesproken verboden is. Voor het overige verkeer, zoals fietsers, voetgangers en hulpdiensten hebben de voorbereidende werkzaamheden geen gevolgen.
Verkeersregelaars aan beide zijden van de brug zullen het verkeer in goede banen leiden. Tenslotte meldt Rijkswaterstaat dat aan de zuidzijde van de Molenbrug komende weken nulmetingen worden verricht vanaf een hoogwerker. In 2024 zou alles achter de rug moeten zijn. Zo kan dan het verkeer in de regio ook in de toekomst vlot en veilig doorstromen via de N764, aldus de weg- en waterbeheerder.

Zie ook:
Provincie waakt over Molenbrug (2018)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x