Nieuwe Hanzestadtas ode aan Kamper stadsfront

Nieuwe Hanzestadtas ode aan Kamper stadsfront

Hanze, Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Grafisch kunstwerk Jan Schilder siert multifunctionele tas HanzeTour

De Kamper Kogge was afgelopen zaterdag het toneel van een bescheiden toeristisch hoogtepunt. Cor Adema presenteerde de nieuwe Hanzestadtas die Patrick Dorrestein met hem en andere partners binnen een week wist te maken. Hanzetour.com organiseert geheel verzorgde fietstochten langs Hanzesteden. In dat kader was het idee van een multifunctionele Hanzestadtas ontstaan. Met een unieke schets van het IJsselfront op de tas waarbij ook de Kamper Kogge garen spint.

Ambassadeurs
Het dek van de Kamper Kogge stroomde snel vol met passagiers en twee bloggers die na de overhandiging een kleine rondvaart gingen maken. Een blogger van DeNederlandseToerist.nl) deed verslag namens Hanzesteden Marketing en de Duitse Kerstin (Paradise-Found.de) namens Das Andere Holland, beiden op uitnodiging van HanzeTour.com en Hanzestadtas.nl. Als ambassadeurs van specifiek de Hanzestad Kampen maakten Cor Adema, Arjen Hendriks en Reinier de Wit hun opwachting.
Wethouder Jan Peter van der Sloot reikte hen als zogenaamde ambassadeurs van Kampen de eerste Hanzestadtassen uit. Voormalig schooldirecteur en raadsnestor Cor Adema zet zich, onder meer als stadsgids, via velerlei wegen in om Kampen te promoten. Reinier de Wit doet dat met zijn stadswandelingen en Arjen Hendriks is voorzitter van Stichting Kamper Kogge. Samen met tientallen vrijwilligers houdt hij de Kamper Kogge, hèt visitekaartje van Kampen in de vaart. Als financiële onersteuning krijgt de stichting 10% van de opbrengst van de tas.

Arjen Hendriks, Reinier de Wit, Jan Peter van der Sluis en Cor Adema met hun nieuwe Hanzestadtas op de Kamper Kogge.

IJsselfront
Jan Schilder moest helaas verstek laten gaan. De befaamde Kamper grafisch ontwerper, kunstenaar en cartograaf heeft het Kamper stadsfront nauwgezet getekend in een kunstwerk dat in Huize Margaretha hangt. Deze ets prijkt op de Hanzestad en is, verwijzen naar het Hanzeverleden, aangevuld met twee kogges. Jan Schilder is meermaals onderscheiden (zie onderaan). Een ontmoeting met hem en Cor Adema bij het Stedelijk Mueum ontaardde twee jaar geleden in een geschiedenisles (zie onderaan).
Hanzetour.com presenteerde zich vorig jaar op de Koggewerf (zie onderaan). De Kamper Kogge bracht toen fietsen aan land voor de fietsrondreizen langs Hanzesteden die Patrick Dorrestein en zijn uitgebreid netwerk organiseert. Hij besloot dat een deel van de opbrengst van de Hanzestadtassne naar de Kamper Kogge gaat en indirect daarmee bijdraagt aan de cultuurhistorie van Nederland en de Hanzestad Kampen in het bijzonder. De Hanzestadtassen zijn voor €39,95 te koop op de Koggewerf, bij Tourist Info en in enkele winkels. Zes tassen bevatten een verrassing: een lootje voor een vaartocht voor twee personen met de Kamper Kogge. Voor zover bekend viel die prijs nog niet voor de drie Kampr ’ambassadeurs’.

Arjen Hendriks en Jan Peter van der Sluis met de nieuwe Hanzestadtas op de Kamper Kogge.

Zie ook:
Kamper Kogge brengt fietsen aan land voor Hanzetour (video)
Jan Schilder nogmaals gehuldigd
Geschiedenisles met schoolplaten (deel 2)
„Leeft Kampen nog in de Middeleeuwen?” (Prikje)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x