Wezenberg hoogste bieder op eerste Kamper haring

Wezenberg hoogste bieder op eerste Kamper haring

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Opbrengst veiling op Haringparty IC Kampen naar Coco (14)

De eerste Kamper Hollandse Nieuwe heeft €2050 opgebracht. Benny Wezenberg won de veiling die woensdagnamiddag werd gehouden op de haringparty van de Industriële Club Kampen. Een meerderheid van de aanwezige ondernemers wees Spieren voor Spieren aan als goed doel voor de opbrengst. De haring schenkt Benny aan de bewoners van De Maarlenhof in IJsselmuiden.

Herintroductie
Tot de crisis uitbrak organiseerde Rabobank IJsseldelta jaarlijks een haringparty voor ondernemend Kampen. De Industriële Club Kampen besloot om de haringparty opnieuw te introduceren en met succes. De feesttent op het Van Heutszplein stroomde vol en ofschoon de Industriële Club geen netwerkclub is, werd het een gezellig treffen waarop ondernemers met elkaar konden bijpraten en contacten leggen.
Totdat iedereen naar buiten werd gedirigeerd om het 1e Kamper haringvaatje te verwelkomen. Drie zeebonken van Stichting tot behoud van Kamper Botters brachten plechtig het vat aan wal vanaf hun botters op de IJssel.
Nadat veilingmeester Jac Ruiten met moeite iedereen weer binnen had geroepen, begon de veiling. Als eerste bracht Ton Schuring een bod uit van €100 waarover hij later grinnikt: ”Natuurlijk won ik daar niet mee maar als eerste bieder kom ik zo toch in de geschiedenisboeken.”

De haringparty met het 1e Kamper haringvaatje op het Van Heutszplein.

Opbrengst
De uiteindelijke opbrengst voor het 1e Kamper haringvaatje werd €2050. Het 1e vaatje Hollandse Nieuwe werd een dag eerder op de visafslag in Scheveningen geveild en bracht €95.500 op. Dat bedrag wordt echter samen door alle bieders opgehoest (en gaat naar Stichting Mag Ik Dan Bij Jou).
Benny Wezenberg won de Kamper veiling. Hij schenkt de inhoud van het 1e Kamper haringvaatje aan verzorgingstehuis De Maarlenhof in IJsselmuiden waar zijn transportbedrijf gevestigd is. Voor de financiële opbrengst waren vijf goede doelen voorgesteld waar na een eenvoudige verkiezing in de feesttent Stichting Spieren voor Spieren uitrolde.
Het Kamper gezicht van deze stichting is de veertienjarige Coco Huiberts (zie onderaan). Zij heeft de spierziekte SMA II en moeder Joyce schreef vorig jaar een brief naar minister Bruins om haar dochter uit te leggen waarom ze te oud zou zijn voor een (duur) remmend medicijn. Een keurige mail was het onbevredigende antwoord.
Met een mooi goed doel, een stralende zon boven een plein vol ontspannen Kamper ondernemers mag de door IC Kampen geherintroduceerde haringparty een succes genoemd worden.

Proosten op het 1e Kamper haringvaatje.

Zie ook:
Spieren voor Spieren (ambassadeur Coco)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x