Sportservice Kampen introduceert ’Heel Kampen beweegt’

Sportservice Kampen introduceert ’Heel Kampen beweegt’

Nieuws, Sport 0 Comment

Tijdelijk sportaanbod in open lucht vult vakantieleemte

In de zomerstop van (sport)verenigingen biedt Sportservice Kampen onder het motto ’Heel Kampen Beweegt’ enkele activiteiten aan om toch sportief de zomer door te komen. Gericht op 50+- ers worden er lessen ZomerAerobics (plus Steps en Pilates) en ZomerDans aangeboden. Gratis en coronaverantwoord in de open lucht.

Sportief
Zoals alle verenigingsactiviteiten afgelopen maanden in het coronavacuüm stil hebben gelegen, zo geldt dat ook voor sportclubs. Om de draad na de vakantie weer op te pakken, biedt Sportservice Kampen samen met Stichting Welzijn in de zomervakantie op woensdagavond beweegactiviteiten aan voor volwassen en senioren.
Afgelopen twee weken gaven Irene Ramaker en Daphne Best respectievelijk ZomerAerobics en ZomerDans. Daarbij zaten ook Steps en Pilates. De pakweg tien tot twintig deelnemers lieten zich niet weerhouden door de miezerregen op 8 juli en werden daarvoor beloond met stralende zon op 15 juli – op het sportveld aan de Jan Ligthartstraat waar de frisse lucht en de ruime oppervlakte de exercities coronaverantwoord maken.
Op 12 en 19 augustus wordt er beweging georganiseerd in respectievelijk in IJsselmuiden en in Kampen (zie flyer onderaan).

Buurtsportcoach Daphne Best kijkt naar de AerobicsDans door Irene Ramaker.

Sportakkoord
Het Beweegteam Kampen, dat de lessen verzorgt, bestaat uit Buurtsportcoaches die ook lesgeven op Kamper basisscholen. Zij zorgen voor verbinding tussen scholen, buurten, instellingen, bewegingaanbieders en lokale bedrijven.
Het sportaanbod van ’Heel Kampen Beweegt’ vloeit voort uit het Kamper Sportakkoord dat in januari werd gepresenteerd (zie onderaan). Vanuit Sportservice Kampen wordt er ook aandacht aanbesteed aan sporten met een beperking (zie onderaan).
Volgens buurtsportcoach Daphne Best is ’Heel Kampen Beweegt’ een voortzetting van de Sportpas. Alles met als doel ”samen werken aan een gezonde en actieve Kamper samenleving”.

Zie ook:
Nationaal Sportakkoord uitgewerkt in Kamper Sportakkoord (video)
Sportmarkt demonstreert sporten met een beperking

In onderstaande flyer staat het programma van het sportaanbod deze zomer (klik op de afbeelding om uit te vergroten).

Het zomeraanbod van 'Heel Kampen Beweegt'.
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x