Wisseling van de wacht aan de Plantage

Wisseling van de wacht aan de Plantage

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Restaurant ’Heer & Meester’ opent feestelijk haar deuren

Na geheel opnieuw ingericht te zijn in januari, heeft afgelopen woensdag restaurant ’Heer & Meester’ aan de Plantage officieel en feestelijk de deuren geopend. Feitelijk draaide het etablissement al korte tijd op de hoek van het Kamper horecaplein waar tot oktober restaurant ’De Vijfsprong’ zat. Robin Kok is hiermee eigenaar van de derde eetgelegenheid aan de Plantage en de vierde in Kampen. Het Kamper Jachthoorn Korps bracht woensdagavond een muzikale ode.

Horeca
Wisseling van eigenaar of uitbater komt regelmatig voor in de horeca. Kok begon tien jaar geleden op de Plantage met de overname van Grand Café ’De Majesteit’. Zeven jaar later transformeerde hij Creyf’s Uitzendbureau (voorheen Packum Uitzendbureau) tot café-restaurant NJOY.
Op de hoek met de Oudestraat was sinds 2007 restaurant ’De Vijfsprong’ gevestigd van Renko van Bodegraven dat geleid werd door Marieke Hulstein. Van Bodegraven opende samen met Henri Schouten in september 2015 ‘Moods & Roots Events’ op een plaats waar ook al meerdere uitspanningen hadden gezeten na in een verder verleden gediend te hebben als politiebureau.

Op de eerste verdieping wordt met foto's en meer een verbinding gelegd met het verleden.

Borrelen
’Heer en Meester’ profileert zich als ”Spijshuys en Tapperij”. Marloes Dalsem, partner van Robin Kok, benadrukt dat mensen alle dagen van de week vanaf elf uur de gehele dag terecht kunnen bij ‘’Heer & Meester’. Overdags voor lunch en borrelen en ’s avonds voor een goed diner.
Alle vlees- en visgerechten worden ter plaatse op houtvuur bereid. In de zomer hoopt Dalsem buiten bij een knapperend vuur te kokkerellen waarmee een gezellig barbecuesfeer zou ontstaan. Bij alle gerechten krijgen de gasten een wijntip en een biersuggestie mee. Op de website worden arrangementen aangeboden (”een reis met verschillende gangen wijn of bier met bijpassende gerechtjes”) of een ”unieke ervaring” met vleesgerechten bereid op houtskool onder de noemer ’Chefs table’.

Plantage
Het plein kent een lange geschiedenis. Zijn naam dankt het aan de begin 18e eeuw geplante platanen na afbraak van bouwvallige panden. Diverse markten werden er in het verleden gehouden maar sinds 2008 is de Plantage in opkomst als plein voor drank- en spijsnuttiging.
In 2007 transformeerde Henk Otter de voormalige ijzerhandel van Prins om tot het huidige grand café dat startte met de jonge uitbaters Fréderique Wandelee (22) en Jeroen Zalm (21). Drie jaar later nam Kok ’De Majesteit’ over. Hij benadrukt dat daarmee geen strategische verovering van de Plantage startte.
Het is simpelweg allemaal ”op zijn pad gekomen”, zoals hij het uitdrukt tijdens het vele handen schudden bij de opening van ’Heer & Meester’.

Het Kamper Jachthoorn Korps luistert de opening van 'Heer & Meester' op.

Ondernemers
Robin Kok is naast de drie uitspanningen op de Plantage ook eigenaar van hotel-restaurant Zalkerbroek. Daarmee schaart de Kamper horecaondernemer zich in het rijtje van Kamper horecafamilie ’s waarvan heden Stef Ekkel en Danny Schaper de bekendste zijn. De afgelopen jaren zijn zij zich echter gaan richten op hun andere succesvolle carrières (zie onderaan).
Terwijl Robin Kok als sponsor betrokken is bij DOS Kampen, zijn zijn schoonouders betrokken bij het Kamper Jachthoorn Korps. Deze kwam de feestelijke opening van ’Heer & Meester’ muzikaal opluisteren.
Gelukkig was er net ruimte genoeg want de vele terrastafels en -stoelen duiden al op de bijnaam van de Plantage: Hèt horecaplein van Kampen. Nu verrijkt met ’Heer en Meester’.

Zie ook:
Zonder Willow was er geen Music Club geweest
Nieuwe roerganger bij De Woonboot

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x