Enthousiast (en) ondernemend – Heerlijk uit de streek

Enthousiast (en) ondernemend – Heerlijk uit de streek

Nieuws, Regionaal, Video 0 Comment

Samenwerking met lokale producenten mondt uit in ’Smakelijk Lokaal’

s-Heerenbroek herbergt onderaan de dijk langs de IJssel een bruisende onderneemster. Bianca Bastiaans timmert al jaren aan de weg met haar streekproducten onder de naam ’Heerlijk uit de streek’. De groeiende samenwerking met collegaproducenten uit de streek resulteert in ’Smakelijk Lokaal’. Dit initiatief vervangt deels het wegvallen van evenementen, waarbij Bastiaans gewoonlijk te vinden is, zoals de afgeblazen IJsseldeltadag.

Heerlijk uit de streek
Ooit gestart als ’zuster Evie’ startte Bastiaans in februari 2018 officieel haar eigen bedrijfje ’Heerlijk uit de streek’. Haar productlijn loopt uiteen van cake en koekjes tot tokkelroom en theepakketten. Ze maat alles zelf, van biologische ingrediënten (grondstoffen) die ze her en der uit de streek verzamelt.
Haar producten worden eigenhandig ontwikkeld en ambachtelijk gemaakt waarna ze online en bij geselecteerde winkels worden verkocht. Bastiaans wil ”een kloppend verhaal verkopen en de lokale ondernemers ondersteunen’. Hiertoe werkt ze al langer samen met ERF-1 en andere lokale voedselproducenten.
Tot de coronacrisis uitbrak, was ’Heerlijk uit de streek’ te vinden bij evenementen in de wijde regio, zoals de Trekkertrek in Kamperveen (zie onderaan), de jaarlijkse IJsseldeltadag en markten in Kampen, Zalk en Elburg. Dit is vooralsnog allemaal weggevallen maar fijnproevers kunnen nog altijd online bij haar terecht.

Een kraam met producten van 'Heerlijk uit de streek'.

Smakelijk Lokaal
In de huidige coronacrisis worden her en der in het land acties opgezet om lokale consumptie te stimuleren. In Kampen werpt de marketingorganisatie Kampen Partners zich op voor ondernemers in de binnenstad met de campagne ’Koop Lokaal’. Bianca Bastiaans geeft daar haar draai aan met het initiatief ’Smakelijk Lokaal’.
Ze stelt lekkere, voedzame en verse pakketten samen van diverse lokaal geproduceerde producten. Aardbeien, komkommers, tomaten, biologische yoghurt van schapenmelk, vers gebrande koffie, scharreleieren, zuivel en kaas of een lokaal gebrouwen biertje: het assortiment groeit gestaag zoals ook de aangesloten telers, boeren en andere producenten uit de streek.

(H)eerlijk IJsseldelta
Het gros van de producten draagt het ‘keurmerk’ (H)eerlijk IJsseldelta. Dit streekmerk garandeert dat de producten van lokale agrarische ondernemers afkomstig zijn en voor tenminste de helft uit grondstoffen bestaan uit de IJsseldelta (Kampen, Zwartewaterland en Zwolle).
Momenteel zijn er acht ondernemers uit de streek aangesloten bij (H)eerlijk IJsseldelta: Erf 1 Zuivel, Vahl Komkommers, Kalter Aardbeien, De Vreugdehoeve Zuivel, Bakker René Vermeij, Van den Belt Tomaten, Heuvel Eieren, en Van der Weerd Vlees.
Onder enthousiaste en ondernemende aanvoering van ’Heerlijk uit de Streek’ nodigen deze ondernemers u en jou uit om lokaal te kopen. En smakelijk!

Bianca Bastiaans in haar 'foodtruck'.

Zie ook:
Artikelserie ’Enthousiast (en) ondernemend’
Oogstdag Kamperveen toont boerenambacht van weleer (video)
SGP verdiept zich in duurzaam ondernemen bij ERF-1


Eén van de deelnemers aan ’Smakelijk Lokaal’ is de biologische melkschapenboerderij De Vreugdehoeve.


Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x