Kamper bedrijf verhuisd naar Emmeloord

Kamper bedrijf verhuisd naar Emmeloord

Nieuws, Regionaal, Zakelijk 0 Comment

Heftruckcentrum Post lukte het niet om uit te breiden in Kampen

Industrieterrein Haatland is een (Kamper) bedrijf armer. Deze week is Heftruckcentrum Post verhuisd naar industrieterrein De Munt in Emmeloord. Technische Groothandel Post blijft als zusterbedrijf wel gevestigd aan de Haatlanderdijk. Voor het Heftruckcentrum was geen uitbreiding mogelijk op deze locatie en ook de hoogte van het pand werd een probleem. Elders in Kampen werd geen oplossing gevonden.

Prima pand
Directeur Kees van der Sar geeft nadrukkelijk aan dat er niets mis is met het pand. Het wordt wel te klein, zowel qua oppervlakte als qua hoogte. De ontwikkelingen van het heftruckcentrum en in de heftruckbranche staan niet stil. Het pand werd in 1995 overgenomen van Vermeulen Hollandia dat destijds eveneens wilde uitbreiden. Toenmalig wethouder Bastiaan wist het bedrijf te weerhouden van vertrek naar Dronten door voor 20ha bedrijfsterrein (ruim twee keer zoveel als Vermeulen Hollandia had) de grondprijs per vierkante meter te verlagen van 55 naar 40 gulden, aldus toenmalig directeur Schoenaker. Daarmee werden 82 arbeidsplaatsen gered en ruimte geboden voor uitbreiding van de werkgelegenheid. Nu gaat het om ruim twintig werknemers, waarvan alleen de 62-jarige administratrice niet meegaat naar Emmeloord, en eveneens een florerend bedrijf. Woensdag meldde mededirecteur Stefan Davids dat vanuit Emmeloord alweer de eerste heftruck is verkocht.

De vorige gebruiker van het pand van Heftruckcentrum Post.

RW50
Huidig wethouder Meijering (Economie) laat desgevraagd weten niets te hebben kunnen doen om het bedrijf voor Kampen te behouden. De gemeente kon een perceel grond aanbieden op bedrijvenpark RW50, in de hoek bij de Eilandbrug. Op zich een prima plek waarover de directie van Post in overleg ging met de gemeente. Er zijn ook schetsen gemaakt voor het pand dat dan gebouwd moest worden. Nieuwbouw bleek echter te prijzig te worden. Daarbij kwam ook de ontdekking dat in Emmeloord een bedrijfspand leeg stond waarop de schetsen bijna één-op-één te leggen waren. Een pand van 10m hoog, met vloerverwarming en bovenloopkranen, dat daarmee ruimte voor groei biedt en mogelijkheid tot veilig en efficiënt werken. Uiteindelijk viel het besluit om na 61 jaar Kampen te verlaten. Technische Groothandel Post, met vestigingen in Genemuiden en Dronten, blijft wel op Haatland. Dit zusterbedrijf splitste zich in 2000 officieel af van Post Landbouwmechanisatie.

Kamper historie
De oorsprong van Heftruckcentrum Post ligt in het landbouwmechanisatiebedrijf dat Jan Post in 1957 begon op de locatie waar nu de Jan Post Hal staat. Hierin huist Stichting Helpende Hand Roemenië. Jan Post is de grondlegger van deze stichting die eerder in het nieuws kwam met de Bruggenbouwersbokaal. In 1995 verhuisde het iets noordelijker aan de Haatlanderdijk. Die tocht is nu nog noordelijker voortgezet, Kampen uit.

De bedrijfshal van Heftruckcentrum Post.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x