Hema Kampen voert nieuw horecaconcept in

Hema Kampen voert nieuw horecaconcept in

Nieuws 0 Comment

Filiaal Oudestraat laatste weken februari gesloten voor verbouwing

De Hema aan de Oudestraat gaat grondig op de schop. Eigenaar Pepijn Keijser voert het nieuwe horceaconcept in dat Hema landelijk lanceert maar dat nog weinig vestigingen hebben doorgevoerd. Voor de verbouwing is het noodzakelijk de winkel van 17 t/m 28 februari te sluiten en de horeca-afdeling al een week eerder. Op zaterdag 29 februari volgt een feestelijke heropening.

Uitbreiding horeca
De horecastrook aan de zijkant van de winkel wordt zo’n acht meter langer en ongeveer een halve meter breder. Er komen 25 zitplaatsen bij. Keijser vat het nieuwe concept samen als ”meer koken dan verwarmen”. Denk daarbij aan verse soepen, salades, sappen en smoothies, eigen appeltaart, snacks en gebak. ”En niet te vergeten onze heerlijke tosti’s,” vertelt Keijser enthousiast.
De winkeloppervlakte neemt iets af en wordt compleet opnieuw ingericht. Er zullen ”werelden in werelden” komen. De voedselafdeling blijft achterin de winkel. De klantenservice verhuist van achteren naar voren. Deze zal gesitueerd worden naast de kassa’s. Voor het personeel komt daar een kast met alle bestellingen via internet.

De huidige horeca-inrichting bij Hema Kampen.

Beproefd foodconcept
In 2017 introduceerde Hema het nieuwe foodconcept. In september van dat jaar werd de eerste vernieuwde Hema in Tilburg geopend. “Met dit nieuwe concept richten we ons op de drie belangrijke Hemapijlers: kwaliteit, design en prijs” aldus Mischa Simons, executive director bij Hema. “Alle nieuwe gerechten worden vers in de winkel gemaakt,” belooft hij, “voor de ogen van de klant. We kopen zoveel mogelijk direct in bij de bron, bij kleine boeren en telers.”
Volgens Keijser hebben nog niet veel Hema’s in het land het nieuwe concept doorgevoerd. De vestigingen in grotere steden zijn vaak van Hema zelf maar in kleinere plaatsen vaak franchise, zoals in Kampen. Pepijn nam de zaak, toen gevestigd in het huidige Blokkerfiliaal, over in 2001 van zijn vader Igi Keijser. In 2015 opende Pepijn een filiaal in Genemuiden.

De zwerfboekenkast voor de jeugd bij de Hema.

Hema Foundation
Sinds deze maand heeft Hema Kampen een Zwerfboekenkast staan aan het eind van de horecastrook. Volgens hetzelfde concept als vorige week bij De Groene Brunneper werd geopend en deze week bij Reijersdam wordt geopend. Bij Hema gaat het initiatief echter uit van de Hema Foundation.
Deze werd halverwege 2018 gelanceerd voor een “meer inclusieve samenleving”, zoals Hema het zelf omschrijft.
De nieuw opgerichte stichting wil dat iedereen mee kan doen. Om dit te bereiken zet zij zich onder andere in voor laaggeletterdheid en het inzetten van design als instrument voor maatschappelijke vraagstukken. Prinses Laurentien gaf als bestuurslid het startsein samen met Tjeerd Jegen, voorzitter van de Foundation en CEO van Hema.
Zo blijft Hema zich ontwikkelen maar Pepijn Keijser deelt ter geruststelling mee dat de worst en tompoucen hetzelfde blijven. Echt Hema.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x