Neerslag komt grondwater ten goede

Neerslag komt grondwater ten goede

Nieuws 0 Comment

Waterschap meldt herstel en tevredenheid over thuiswerken

Tijdens de tropische hitte dreven veel (verkoelende) buien ten westen of oosten langs Kampen weg. Afgelopen week was het dan toch raak en viel er (veel) regen. Dit heeft de grondwaterstanden hersteld, meldt het waterschap. Tevens laat WDODelta weten dat het thuiswerken haar medewerkers prima bevalt.

Herstel
De buien van de afgelopen anderhalve week geven verdere verlichting voor de droogte in het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). In augustus viel daar meer dan het langjarig maandgemiddelde. Regionaal treden er grote verschillen op maar de grondwaterstanden herstellen. De wateraanvoer schommelt lokaal momenteel tussen geen en maximaal 60 procent van de aanvoercapaciteit.
In de laag gelegen IJsseldelta zijn de grondwaterstanden inmiddels normaal tot relatief hoog voor de tijd van het jaar. Dit geldt niet voor hoger gelegen gebieden als de Sallandse Heuvelrug, het Drents Plateau en de stuwwallen rond Havelte en Steenwijk.
Het waterpeil in sloten en kanalen stelt het waterschap in op maximumpeil ten einde het herstel van grondwaterstanden voor landbouw en natuur te bevorderen. De lagere temperaturen en neerslag zijn ook positief voor de waterkwaliteit. Blauwalg en botulisme zullen hierdoor vanzelf afnemen.

Een thuiswerkende waterschapper.

Thuiswerken
Waterschappers blijken het thuiswerken, ten gevolge van de coronacrisis, te omarmen. Sinds het uitbreken van het coronavirus, werken ook veel kantoormedewerkers van het waterschap thuis. De directie wilde weten hoe het personeel deze omslag beleeft en hoe de nieuwe werksituatie er in de toekomst uit kan komen te zien. Het waterschap houdt er namelijk rekening mee dat het niet volledig teruggaat naar de situatie van voor de crisis.
Van de respondenten op de enquête ‘Leren van corona’ gaf 40 procent aan in de toekomst wel thuis te willen werken voor de helft van de werktijd. Zelfs meer dan dat wil 30 procent en minder 15 procent van de 301 medewerkers die meededen.
Voor en tegens die genoemd worden, worden alom genoemd zoals de gemiste sociale contacten op de werkvloer versus de efficiënte omgang met reistijden en het effectieve online vergaderen.

Zie ook:
Waterschap zet waterpeilen boven maximum (juni 2020)
Droogte maant tot eerder maaien watergangen (april 2020)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x