Groot onderhoud Kademuur Kampen hervat

Groot onderhoud Kademuur Kampen hervat

Nieuws 0 Comment

Advies ter voorkoming (nieuwe) scheuren in (nieuw) metselwerk met succes opgevolgd

Na het stilleggen van het ”groot onderhoud” aan de kademuur langs de IJsselkade eind juni, is het herstelwerk deze week weer hervat. In algemene termen meldt het waterschap dat het opgevolgde advies van een externe partij resultaat afwerpt. Bij twee opnieuw opgemetselde kantelen eind juli is geen nieuwe scheurvorming opgetreden. Daarop wordt het gehele werk volgens de nieuwe methode uitgevoerd.

Metselwerk
In mei werden er scheuren ontdekt in het metselwerk van de kademuur, die sinds november grondig hersteld wordt (zie onderaan). Na deze ontdekking werd het project stil gelegd en werd een extern bureau ingeschakeld. Haar inhoudelijk advies betreffende de oorzaak van de scheuren is opgevolgd bij twee kantelen (vierkante, schuin geplaatste blokken) van de waterkering.
Het herstelwerk zag er eind augustus er nog steeds optimaal uit, aldus het waterschap, en daarom zal deze methode nu ook voor de overige delen van de kademuur worden toegepast.

De kantelen van de kademuur langs de IJssel in Kampen.

Werkzaamheden
Het eerdere metselwerk zal bij acht kantelen helemaal worden verwijderd en op aangepaste wijze opnieuw worden opgemetseld. Tegelijkertijd zullen de restwerkzaamheden, zoals voegen en kitten, ter hand worden genomen.
Afgelopen maandag is de klus hervat. Volgens de nieuwe planning zal het gehele project begin december zijn afgerond. Na het opnieuw opmetselen van de kantelen en het herstel en vervanging van de voegen, zal de muur volledig worden gereinigd over de lengte van ongeveer tweehonderd meter.

Zie ook:
Herstel kademuur loopt vertraging op
Groot onderhoud kademuur Buitenhaven aanstaande

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x