Publiek geniet van wijn en muziek bij Stedelijk Orkest

Publiek geniet van wijn en muziek bij Stedelijk Orkest

Kunst & Cultuur, Nieuws 0 Comment

High Wine Concert met wijnkenner Herman Edelijn

Op haar thuislokatie aan het Bolwerk heeft het Stedelijk Orkest een concert gecombineerd met een kleine wijnproeverij. Tegelijk werd de vernieuwde repetitieruimte getoond, met een permanent podium, en enkele jubilarissen in het zonnetje gezet. Genoeg ingrediënten voor een geslaagde avond.

Ambiance
De repetitieruimte aan het Bolwerk is verbouwd tot een ”aantrekkelijke zaal”, aldus het Stedelijk Orkest, met een vast podium voor optredens. Voor het High Wine Concert op zaterdag twee november was de zaal extra feestelijk aangekleed met ”kleurrijke banners en achtergronddoeken”. Ook hingen er vlaggen van de vier landen waarvan muziek gespeeld werd.
Na een eerbetoon aan Amy Winehouse volgde een medley van de Nederlandse popgroep Kayak met ”gouwe ouwe” als ’Ruthless Queen’ en ’Starlight Dancer’. ”Geen makkelijke nummers”, aldus een onbekende recensent, ”maar in een fijne uitvoering en strak gedirigeerd.”

Muziekblokjes
De vier landen waaruit in vier blokjes stukken werden gespeeld, waren Nederland, Duitsland, Italië en Zuid-Afrika. Bijbehorende wijnen werden voorafgaand aan elk blokje door wijnkenner Herman Edelijn toegelicht. De eerste twee wijnen wit, de laatste twee rood. Voor tien euro proefden de bezoekers van elke wijn een glas.
Voor de pauze werden er nog vier jubilarissen gehuldigd met Willeke Schrijer-Klappe (25) als jongste en Tinus Bos (70) als oudste. Bos is geen spelend lid meer. Hij is nog net niet als langste lid van het Stedelijk Orkest dat onder voorzitterschap staat van Rogier Schrijer. Alle ingrediënten tezamen maakten er een geslaagde avond. En smaakvol.

Het Stedelijk Concert tijdens het High Wine Concert

Zie ook:
Topdrukte bij treinstation Kampen (video)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top