Haagse politici leggen oor te luister in Kampen

Haagse politici leggen oor te luister in Kampen

Nieuws, Politiek, Zakelijk 0 Comment

Kröger (GL) was in Onderdijks en Hoekstra (CDA) komt naar IJsselmuiden

Met de verkiezingen voor de deur van Provinciale Staten (PS), en indirect voor de Eerste Kamer, komen diverse politici aan het Binnenhof in Den Haag hun oor te luister leggen in gemeente Kampen. Vandaag was Suzanne Kröger (Tweede Kamerlid voor GroenLinks) te gast in de wijk Onderdijks en sprak met wethouder en bewoners. Aanstaande maandag komt CDA-minister Wopke Hoekstra naar Spoorlanden 2 om met ondernemers in gesprek te gaan.

Op bezoek bij Uitgekookt
Minister van Financiën Wopke Hoekstra (CDA) is maandag te gast bij cateringservice Uitgekookt op het bedrijventerrein Spoorlanden 2. Eigenaar Johan van Marle faciliteert in zijn nieuwe pand graag het gesprek tussen de minister en diverse Kamper ondernemers. Ook zullen CDA-politici aanschuiven als Eddy van Hijum (lijsttrekker PS), Wim Duitman (kandidaat PS), Theo Rietkerk (kandidaat Eerste Kamer) en Geert Meijering (wethouder gemeente).
Duitman, aftredend voorzitter van het CDJA, noemt als kenmerk voor de regio Zwolle dat er, naast winst voor de werkgever, ook gekeken wordt naar welzijn van de werknemer. Hoekstra is sinds 2017 minister van Financiën en zat eerder in de Eerste Kamer voor het CDA. Onlangs benadrukte hij in de Bilderberglezing voor Nederlandse topondernemers de maatschappelijke rol van ondernemen. Dit sluit aan bij de Rabo Award Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen die Uitgekookt in 2013 won. Johan van Marle werd vorig jaar uitverkozen tot Ondernemer van het Jaar regio Zwolle (zie onderaan).

Minister van Financiën Wopke Hoekstra komt maandag naar Uitgekookt.

Op bezoek in Onderdijks
Waar Hoekstra maandag komt praten met ondernemers, daar ging Suzanne Kröger vandaag de deuren langs in Onderdijks voor een gesprek. Het Tweede Kamerlid voor GroenLinks is niet te spreken over de recent zonder overleg verlegde vertrekroutes bij een uitbreiding van Vliegveld Lelystad (zie onderaan). Als dit doorgaat, dreigt de wijk aan de grens van Kampen ernstige hinder te ondervinden.
Kröger werd vergezeld door fractievoorzitster Nieke Jansen en andere partijleden die al weken in Kamper wijken langs de deuren gaan in aanloop naar de provinciale verkiezingen. In Onderdijks informeren ze daarbij tevens over de dreigende overlast vanuit de lucht. Menig wijkbewoner blijkt nog geen benul te hebben van de geringe vlieghoogte. Kröger geeft aan dat de groeidoctrine nog steeds geldt en Schiphol prioriteit krijgt.
Dat betekent dat andere vliegtuigen (zoals van Lelystad en Eindhoven) onder de Schipholroute moeten vliegen. De reacties aan de deur waren wisselend. Eén van de flyerende GL-leden merkte op over een jongen die open deed en een mening had: ”Dat praat net even wat makkelijker”.
Aanstaande maandag praten Kamper ondernemers met de CDA-minister over de kansen in de sterke economische regio Zwolle. Met of zonder vliegverkeer.

Nieke Jansen & Suzanne Kröger op campagnepad in Kampen.

Zie ook:
Ondernemer van het Jaar 2018 in het zonnetje gezet
Kampen ageert tegen gewijzigde vertrekroute vanaf Vliegveld Lelystad
Overijssel ageert tegen ministerieel besluit over Vliegveld Lelystad

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x