Albert Holtland ontvangt koninklijk eremetaal

Albert Holtland ontvangt koninklijk eremetaal

Nieuws, Politiek 0 Comment

Onderscheiden langzittend raadslid maakt plaats voor jongste raadslid van Overijssel

Nu hij in het nieuwe College van B&W zitting heeft genomen, is er een einde gekomen aan zijn volksvertegenwoordigerschap als raadslid. Vanaf 1990 is Albert Holtland (59) actief in de lokale politiek. Als blijk van waardering voor die lange periode, werd hij vanavond koninklijk onderscheiden door burgemeester Koelewijn. Daarna was het de beurt aan Linde van Dijk om toe te treden tot de gemeenteraad voor het GBK – voor Kampen en Overijssel als jongste raadslid ooit.

Lange staat van dienst
In de laatste raadsvergadering voor de vakantie, heeft burgemeester Koelewijn donderdagavond Albert Holtland koninklijk onderscheiden. De kersverse wethouder werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor de lange periode dat hij raadslid is geweest en daarnaast nog veel andere functies heeft uitgeoefend. Holtland begon zijn politieke carrière als gemeenteraadslid voor de VVD van 1990 tot 1996 in IJsselmuiden. De gemeente die, aldus een knipogende Holtland, in 2000 koos om gemeente Kampen in te lijven maar Kampen haar naam liet behouden. In de nieuwe gemeente Kampen werd hij raadslid èn fractievoorzitter voor de VVD, na van 1995 tot 1999 lid te zijn geweest van de Provinciale Staten van Overijssel. In 2006 stapte Holtland over naar GBK waarvan hij in 2014 fractievoorzitter werd alsmede plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, voorzitter van het presidium en van het werkgeversoverleg.

Het bloemetje voor Albert Holtland gaat naar zijn vrouw.

Albert verleid tot wethouder
Toen GBK na de raadsverkiezingen mocht aanschuiven aan de onderhandelingstafel (zie onderaan), wist de formateur Holtland met de portefeuille Ruimtelijke Ontwikkeling te verleiden tot het wethouderschap (zie onderaan). Eigenlijk had Holtland het rustiger aan willen gaan doen maar na jaren kritisch te zijn geweest vanuit de raadsbankjes, was het wel zo sportief om nu wethouder te worden. Zo vertelde hij tijdens het Politiek Café van het CDJA (zie onderaan). Zijn grote ervaring als raadslid kwam naar voren in de discussie die hij donderdagavond kreeg met Harry Bruins (VVD) over een heropende discussie over Bolwerk/Buitenwacht. Holtland riposteerde dat hij er zelf bij was geweest en wist hoe raadsleden de zaak benaderen. Na het opspelden van het lintje door de burgervader, kwam zijn vrouw erbij om de bloemen in ontvangst te nemen. Holtland hield nog een lang betoog over de geschiedenis van koekjes bij de koffie en gaf de raad als huiswerk op hiermee gastvrijer te zijn naar de inwoners toe.

Linde verleid tot raadslid
In maart bleek Linde van Dijk met voorkeursstemmen in de gemeenteraad te zijn gekozen. Vorige maand werd ze echter pas achttien dus nu kon ze beëdigd worden. Misschien is ze daarmee het jongste raadslid van Nederland geworden maar in ieder geval van Kampen en Overijssel. Tot voor kort volgde ze de politiek nauwelijks maar het nieuws volgt ze al vanaf het Jeugdjournaal, vertelde ze donderdagavond. Een vriend van haar vader, een zekere Albert Holtland, had haar weten te verleiden om voor het GBK in de politieke arena te treden. Na de officiële mededeling dat haar geloofsbrieven onderzocht waren en Linde bleek te voldoen aan alle eisen van de wet, legde ze de eed af. Naast haar ouders waren meerdere tantes en een trotse zus aanwezig die haar van harte feliciteerden. Voor het GBK pakt ze de portefeuille Jongeren op. Onervaren maar vol energie en met genoeg coaches in de partij gaat de toekomstige tandartsassistente het politieke avontuur aan

.Linde van Dijk wordt na beëdiging door burgemeester Koelewijn vastgelegd op de gevoelige plaat.

Zie ook:
Uitslag verkiezingen gemeenteraad Kampen volgt landelijke trend
Politiek Café CDJA blikt met alle partijen terug op raadsverkiezingen

 

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x