Hommeles met parkeerdek Noordweg houdt aan

Hommeles met parkeerdek Noordweg houdt aan

Nieuws 0 Comment

Na afsluiting en reparatie voegen nu schade door lekwater

Het hoofdpijndossier ”Parkeergarage Buitenhaven” is nog steeds niet ten einde. Ruim vier maanden na de feestelijke opening, ondanks een beruchte voorgeschiedenis, kwam er in mei materiaal uit het plafond naar beneden. Na dit euvel kwamen deze week meldingen over hardnekkige vlekken op geparkeerde auto’s. Lekwater blijkt de boosdoener.

Afsluiting
Om meer smerigheid te voorkomen, heeft de gemeente vanaf vrijdagmiddag de benedenverdieping van het parkeerdek tijdelijk afgesloten. Een onafhankelijke expert zal onderzoek doen naar oorzaak en mogelijke oplossingen van het lekwater.
Het lekwater is afkomstig uit de afwateringsgaatjes van het betonnen plafond. Na opdrogen zijn de vlekken moeilijk te verwijderen. Er is ook lekkage geconstateerd via de naden, langs de balken en bij de kitvoegen.
De bovenverdieping blijft open. Verkeersborden bij de benedenverdieping wijzen op de daar geldende afsluiting. Er staat nog een aantal auto’s beneden geparkeerd, deels met buitenlands kenteken. Die kunnen bij uitrijden de borden passeren. Om te voorkomen dat mensen op dezelfde wijze erin rijden, zullen stadswachten daar zaterdag toezicht op houden.

Langs naden en voegen sijpelt het lekwater vanaf het plafond naar benden.

Parkeerplaatsen
Binnen twee weken wordt het onderzoeksrapport verwacht. De veiligheid is niet in het geding, verzekert verantwoordelijk wethouder Geert Meijering. Zolang de afsluiting duurt, worden er tijdelijke parkeerplaatsen aan de Oostzeestraat en de Berklaan gecreëerd. Deze zijn uiterlijk donderdag 18 juli gereed voor gebruik wanneer de eerste Kamper Ui(t) dag aanvangt.
De bouw van het parkeerdek begon eind 2016 met de ”stiekeme sloop” van een historisch sluisje. Tegenvallers hielden daarna aan. Later in het traject zijn direct omwonenden erbij betrokken. Zij zijn ook over de nieuwste tegenslag geïnformeerd.
Meijering hoopt de periode van afsluiting zo kort mogelijk te houden. Hij laat weten de situatie ”ontzettend vervelend” te vinden en hij ”baalt er ontzettend van”. Het kostenplaatje is van later zorg – Meijering wil nu eerst de oorzaken boven (lek)water hebben.

Zie ook:
Vier maanden na opening eerste onderhoud parkeerdek Noordweg
Gemeente overtrad arbowet bij bouw parkeerdek

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x