Muzikale ontmoeting op hobo en orgel in Bovenkerk

Muzikale ontmoeting op hobo en orgel in Bovenkerk

Kunst & Cultuur 0 Comment

Gerwin van der Plaats en Evelyn Heuvelmans concerteren gezamenlijk

Zaterdagavond 22 augustus geven Gerwin van der Plaats en Evelyn Heuvelmans samen een concert in de Kamper Bovenkerk. Van der Plaats zal beide orgels en de vleugel bespelen en Heuvelmans zal haar trouwe instrument bespelen, de hobo. De concertserie van muzikale ontmoetingen wordt volgende week zaterdag afgesloten met een kwartet musici.

Ontmoeting
Deze zomer is de Bovenkerk de plaats waar de muziekliefhebber moet zijn. Enerzijds voor het Hinszorgel waarop concerten gegeven worden op woensdag en zaterdag. Anderzijds voor concerten waarop het orgelspel wordt aangevuld door meer instrumenten in zogenoemde muzikale ontmoetingen.
Toegankelijke organisten laten het orgel in al z’n facetten klinken. De romantische programma’s bevatten zowel koraalbewerkingen als goede literatuurstukken.

Programma
Hobo en orgel of vleugel kunnen prachtig muzikaal samengaan in de Bovenkerk van Kampen. Gerwin van der Plaats is de vaste organist van de Broederkerk en heeft als organist van jongs af aan al een indrukwekkend CV opgebouwd. Daarnaast is hij dirigent van vijf koren. Evelyn Heuvelmans vierde begin dit jaar haar 25-jarig jubileum als docente hobo, piano en blokfluit bij de muziekschool in Barneveld. Ze geeft vaker concerten samen met organisten en begeleidt koren bij concerten en op CD.
Op het programma staat onder andere muziek van Martin Zonnenberg, Charles Gounot en Ennio Morricone. Gerwin zal ook alleen spelen (The power of life van Mons Leidvin Takle en Psalm 146). Het complete programma staat voor de liefhebber onderaan vermeld.

Gerwin van der Plaats op orgel en Evelyn Heuvelmans op hobo.

Toegang
De toegangsprijs voor het concert in de Bovenkerk bedraagt €12,50 voor het bijwonen en €10,00 voor het via livestream volgen van het concert. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. De RIVM-richtlijnen volgend mag u niet ziek zijn, hoesten of snotteren. Voor aanmelding en kaarten kunt u terecht op KlassiekeMuziek.nl/orgelserie-kampen.
De organisten en andere musici popelen om weer live voor publiek te mogen spelen, aldus de concertorganisatie. Voor hen was de afgelopen periode ook een zware tijd. Zij verzorgen graag weer een mooi optreden voor u. Verblijd hen en uzelf met uw komst!

Zie ook:
Volop orgelconcerten deze zomer in Bovenkerk (2020)
Bijzondere orgelconcerten in Bovenkerk (2018)


Programma ‘Muzikale ontmoeting’ op zaterdagavond 22 augustus 2020.
• Nader mijn God tot U – M. Zonnenberg (E-G)
• Fantasie ‘Heugelijke tijding’ – P. Zwart (G)
• Concerto (arr. A. Benjamin) – D. Cimarosa (E-G)
  – Introduzione
  – Allegro
  – Siciliana
  – Allegro giusto
• Yudex (uit ‘Mors et Vita’) – Ch. Gounod (G)
• Romanze – Th. Siegrist (E-G)
  Scène – A. Reicha
• The power of life – M.L. Takle (G)
• La Danza (tarantella Napolitana) – G. Rossini (E-G)
  Nella Fantasia – E. Morricone
  Pièce en sol mineur – G. Pierné
• Toccata over Psalm 146 – J. Zwart (G)
• Ga met God en Hij zal met je zijn – G. v.d. Plaats (E-G)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x