Wietplantage ontdekt bij inbraak in Brunnepe

Wietplantage ontdekt bij inbraak in Brunnepe

Nieuws 0 Comment

Oogstrijpe wiet en growaccessoires ter plekke vernietigd

Na een melding van inbraak in Brunnepe zaterdagavond, ontdekte de politie in het woonhuis een wietplantage. Enexis werd opgeroepen en nadat de stroom was uitgeschakeld, werd de wietplantage ontmanteld en vernietigd. De politie is op zoek naar drie verdachten van de inbraak. De bewoner van het pand is aangehouden. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Inbraak
Rond kwart voor negen ’s avonds op zaterdag drie augustus is er ingebroken in een woning aan de Eenvoudstraat in Brunnepe. Gezien de ruitschade kwamen de inbrekers achterom binnen door de keukendeur. Met inschakeling van Burgernet ging de politie op zoek naar drie verdachten. De zoektocht met meerdere eenheden en honden leverde niets op en het onderzoek wordt voortgezet.
De jongeman was blank met donker kort haar en gekleed in een spijkerbroek plus lichtkleurige polo. De andere man, geschat tussen de 40 en 50 jaar, had grijs kort haar. Hij droeg een spijkerbroek en een donkere polo met witte tekst. De vrouw, tussen de 20 en 30, had lang zwart haar in een staart en was zonnebankbruin. Zij droeg een lange broek en een zwarte hoodie (sweater met capuchon).

Wietplantage
In de woning, waar ingebroken was, rook de politie een sterke henneplucht en zo werd de kwekerij ontdekt. Nadat Enexis was ingeschakeld om de stroomvoorziening uit te schakelen, begon de ontruiming. Ventilatoren, stroomhaspels, een kachel, lampkappen en meer verdwenen in een houten bak. Daarna werden de 74 wietplanten verzameld in een vrachtwagen, die de politieactie ondersteunde, en ter plekke door een versnipperaar gehaald.
Op de vraag van de politie aan toekijkende buurtbewoners of ze iets was opgevallen, antwoordde een vrouw dat het huis altijd geblindeerd was maar er af en toe wel ”rare snuiters” in en uit liepen. Later hielp zij bij het opruimen en merkte op dat ”het sap uit de wiettak stroomde”. Blijkbaar was de wietplantage rijp voor de oogst. Daar heeft de politie zorg voor gedragen.

De wietplanten gingen ter plekke door een versnipperaar.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x