Vuur & Vlam voert ontroerend Indigo nogmaals uit in Kom Erbij week (video)

Vuur & Vlam voert ontroerend Indigo nogmaals uit in Kom Erbij week (video)

Kunst & Cultuur, Nieuws, Video 0 Comment

Dansproductie in Stadsgehoorzaal vestigt aandacht op eenzaamheid

In november ging de dansvoorstelling Indigo in première in de Stadsgehoorzaal. Vuur & Vlam Produkties voert de voorstelling nog steeds op in het hele land. In het hart van de Week tegen Eenzaamheid werd de produktie nog twee keer neergezet op de planken van het Vestzaktheater. Dat raakte menig hart van bezoekers die, onder aanvoering van Stichting Ont-moet, na afloop konden bijpraten in de foyer.

Eenzaamheid
In de Week tegen Eenzaamheid wordt aandacht gevraagd voor de “meer dan één miljoen Nederlanders die zich sterk eenzaam voelen”. Stichting Ont-moet maakt zich daar voortdurend sterk voor sinds haar oprichting begin dit jaar (zie onderaan). Samen met andere maatschappelijke organisaties werd Vuur & Vlam Produkties gevraagd hun voorstelling in Kampen te herhalen.
Woensdag twee oktober was er een middag- en een avondvoorstelling in het Vestzaktheater, de kleine zaal van de Stadsgehoorzaal. De gratis toegang moest drempels wegnemen en werd mede mogelijk gemaakt door Bibliotheek Kampen, Humanitas Kampen, Welzijn Kampen, Present Kampen en PVGZ. Beide voorstellingen werden goed bezocht en tijdens stiltes kon men plotseling een snik in het publiek horen.

Vuur & vlam Produkties danst de voorstelling Indigo

Indigo
De voorstelling Indigo laat zien dat eenzaamheid of sociaal isolement alle leeftijden en alle lagen van de bevolking kan treffen. In een sober decor, waarin creatief van drie verrijdbare houten hokken gebruik wordt gemaakt, beeldden de dansers diverse vormen van eenzaamheid uit. Een alleenstaande ouder en een gevierde zakenvrouw passerende de revue alsmede een door landsgrenzen gescheiden broer en zus. Deze scene opent met zwemmers – in de Middellandse zee waar veel vluchtelingen omkomen? Vervolgens rennen jongeren op het podium rond die hun ware gezicht verbergen achter social media (zie Twitter).
In onderstaande videoreportage uit november komen Germa Scholten en Marjan Hommes kort aan het woord. Zij vormen de drijvende krachten achter het Kamper dansproductiehuis dat sinds 2011 bestaat. Voor hun eerdere voorstelling Footloose sleepten ze vorig jaar Amateur Musical Awards in de wacht (zie onderaan).

Spiegel
Vijf dansers en een acteur houden het publiek met een expressieve kijk in het leven van de ander een spiegel voor want ”het lichaam liegt nooit”. De muziek van Gertjan van der Weerd onderstreept en versterkt de dans. De Kamper muzikant heeft in overleg met Scholten en Hommes de muziek gecomponeerd die hij deels live op het podium speelt. Een enkeling in het publiek doorzag de danskunst niet waar juist anderen geraakt werden door de spreekwoordelijke spiegel.
In Salon 1891, de foyer naast het Vestzaktheater, kon nagepraat worden met een hapje en drankje, verzorgd door Stichting Ont-moet. Ook de artiesten voegden zich bij de bezoekers. Zo werd voor de aanwezigen op dat moment zeker de eenzaamheid verdreven. Ont-moet hoopt dat na de Week van de Eenzaamheid door te zetten.

Zie ook:
Aandacht voor ”zijn wie je bent” in Kampen
Kamper musicalproductie sleept Awards in de wacht (video)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top