Kenny en Mike halen vrachtwagen vol kerstbomen op

Kenny en Mike halen vrachtwagen vol kerstbomen op

Gemeente, Nieuws 0 Comment

Gemeente organiseert woensdagmiddag inleveractie

Volgens goed Nederlands gebruik mag de kerstboom tot Driekoningen blijven staan oftewel 6 januari. Voor mensen die ‘m eerder wilden opruimen, schoten Kenny en Mike uit Brunnepe te hulp. Vandaag droegen ze ruim 150 kerstbomen over aan de gemeente voor kerstduiten en lootjes. Morgenmiddag, woensdag 6 januari, kunnen anderen hun kerstboom inleveren op locaties door de hele gemeente heen.

Skelters
Op hun skelters hebben Kenny en Mike de hele binnenstad en de wijken Brunnepe en Hanzewijk doorkruist om kerstbomen op te halen. Eerder haalden ze al 12 en 30 kerstbomen op en verkochten die aan een particulier. Vandaag kwam de grote klap met 146 dennenbomen. Bij partijen van dertig kerstbomen of meer, kwam de gemeente ze vanmiddag ophalen.
Dus toog een medewerker van de buitendienst met een grote vrachtwagen naar het Bolwerk waar Kenny en Mike hun oogst aan bomen hadden verzameld. Met een grote grijper verdwenen ze in de laadbak. Voor elke ingeleverde boom geeft de gemeente dit jaar één kerstduit en een lootje. Je hoorde de kassa rinkelen toen de gemeentemedewerker 150 duiten en lootjes overhandigde aan de twee jongens.

Kenny en Mike krijgen hun kerstduiten en lootjes voor de ingeleverde kerstbomen.

Prijzen
Vrijdagmiddag worden de winnaars van een cadeaubon bekend gemaakt op de gemeentelijke website en dinsdag in De Brug. Op de website van De Brug staan de inleverlocaties van de kerstbomen en de duiten. Tegelijk wordt zo de lokale middenstand ondersteund.
De kerstduiten hebben een waarde van 50 eurocent per stuk bij een aantal winkels in de binnenstad en een waarde van 17 eurocent bij een aantal verenigingen – tot 27 februari te besteden. De bomen dienen ingeleverd te worden zonder pot of houten standaard. In het Brugartikel laten kinderen uit IJsselmuiden dat zien die ook heel veel bomen hebben opgehaald.

Verkouden
Linda Lissenburg, moeder van Mike, had voor de jongens een advertentie geplaatst op Facebook en in de Weggeefhoek. De bomen mochten ze verzamelen in de garage van oma aan het Bolwerk. Haar auto heeft daardoor een week buiten moeten staan en is verkouden geworden. Kenny en Mike hebben echter de buit binnen!

Een trotse Kenny en Mike voor de vrachtwagen met hun opgehaalde kerstbomen.
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x