Inschrijving Groene Twinkeling 2021 geopend (video)

Inschrijving Groene Twinkeling 2021 geopend (video)

Natuur, Nieuws, Video, Zakelijk 0 Comment

Meld bedrijven aan die bijdragen aan biodiversiteit in Overijssel

Volgend jaar wordt voor de tiende keer de Groene Twinkeling uitgereikt, dè groenste prijs voor ondernemend Overijssel. Naast de onderscheiding krijgt de winnaar een cheque ter waarde van duizend euro. Bedrijven die een wezenlijke bijdrage leveren aan de biodiversiteit van Overijssel, kunnen zich tot 30 november aanmelden via GroeneTwinkeling.nl. Een ander bedrijf aanmelden kan ook.

Biodiversiteit
Landschap Overijssel organiseert de wedstrijd samen met een toenemend aantal partners, waaronder Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. “trots op bedrijven in Overijssel die biologische diversiteit en bedrijfsvoering weten te verbinden”. En dat zijn er steeds meer. De afgelopen jaren hebben ze “veel prachtige initiatieven voorbij zien komen en negen indrukkende winnaars kunnen onderscheiden met de Groene Twinkeling”. Van Wehkamp tot Melkbrouwerij Lettele en van afvalverwerkingsbedrijf Twence tot bakkerij Slatman in Hardenberg.
“Natuur is niet alleen mooi maar we zijn er ook sterk van afhankelijk,” aldus het projectteam: “Ze levert ons bouwmaterialen, voedsel, schoon water, industriële grondstoffen en zelfs medicijnen. Biodiversiteit heeft dus ook een belangrijke economische waarde.” De Groene Twinkeling stimuleert meer bedrijven zich in te zetten voor meer biodiversiteit in hun omgeving.

Voorbeeldfunctie
De winnaars van de Groene Twinkeling laten zien dat bedrijven op heel verschillende manieren kunnen bijdragen aan meer biodiversiteit. Zo zorgde bijvoorbeeld Unipro op eigen terrein voor een salamanderpool en insectenhotel, installeerde een sedumdak en maakte van bermen een ecologische verbindingszone.
Wehkamp ontwikkelde een heemtuin en stimuleerde een groen bedrijventerrein. Melkbrouwerij Lettele reserveert tenminste 10% van haar grond voor kruiden, voedselbomen en pluktuin. Kinderdagverblijf ’t Werkel uit Zwolle heeft een avontuurlijke natuurtuin en moestuin aangelegd voor de kinderen van 0 tot 13 jaar.
Aanmelden kan tot 30 november op GroeneTwinkeling.nl. Daar staat ook meer informatie zoals de criteria, de jury en het aanmeldformulier. Is jouw bedrijf actief en concreet bezig met biodiversiteit? Of ken je een bedrijf dat goed bezig is? De inschrijving voor de Groene Twinkeling 2021 is geopend.

Hieronder staat een videoreportage van de winnaar van 2019: kinderdagverblijf ’t Werkel.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x