Inschrijving Rabo ClubSupport geopend (video)

Inschrijving Rabo ClubSupport geopend (video)

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Rabobank IJsseldelta ondersteunt clubs en verenigingen

De toekomstbestendigheid van het club- en verenigingsleven in Nederland staat onder druk maar de Rabobank helpt met haar jaarlijkse ClubSupportcampagne. Clubs en verenigingen met een maatschappelijk doel of initiatief worden uitgenodigd zich in te schrijven. De Rabobank stelt kennis, netwerk en financiële ondersteuning beschikbaar voor ClubSupport.

Campagne
De Rabobank investeert via ClubSupport met haar kennis, netwerk en financiële middelen in het Nederlandse club- en verenigingsleven van Nederland. Leden van de Rabobank beslissen via de Rabo App mee welke initiatieven de steun van de bank verdienen.
Deelnemende clubs en verenigingen uit regio Zwolle, Kampen, Hattem en Zwartewaterland voeren campagne voor een eigen bestedingsdoel. Hiermee wil de Rabobank iedereen een stem geven in het mooier en beter maken van zijn of haar club en de buurt.
De deelnemers roepen Rabobankleden op om via de app op hun initiatief te stemmen. Bijvoorbeeld voor het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine, het aanbieden van cursussen voor reïintegratie of workshops over ledenwerving en digitalisering.

Herstart
Door de coronacrisis hebben ook clubs en verenigingen het te verduren gehad. Leden konden maandenlang niet samenkomen om te sporten, zingen, dansen, hobby’s beoefenen of zich samen inzetten voor hun vereniging. Sinds kort mogen ze voorzichtig aan weer opstarten,
”Nederland is kampioen verenigen en dat is ons tijdens de coronacrisis juist onmogelijk gemaakt,” vertelt Joram Maan, directeur Bedrijven bij Rabobank IJsseldelta. ”Door de maandenlange stop hebben clubs niet alleen grote financiële zorgen maar we horen ook geluiden over de sociaal-maatschappelijke gevolgen.”
”De belangrijke sociale functie van clubs,” aldus Maan, “is ook weggevallen. Op alle fronten kunnen clubs en verenigingen dus een steuntje in de rug gebruiken met Rabo ClubSupport voor de club én voor de buurt.”

De feestelijke uitreiking van de cheques vond vorig jaar plaats in de Music Club.

Inschrijving
Vorig jaar hebben bij Rabobank IJsseldelta 122 clubs deelgenomen aan Rabo ClubSupport. Vanaf vandaag, 31 augustus, is de inschrijving voor dit jaar geopend. Lokale clubs en verenigingen kunnen hun maatschappelijke initiatieven hier inschrijven voor Rabo ClubSupport met de persoonlijke uitnodiging die ze hebben ontvangen.
De inschrijving loopt tot en met 30 september. De stemperiode voor Rabobankleden start op 5 oktober en op 7 november horen alle clubs welk bedrag ze in ontvangst mogen nemen. Vorig jaar vond de feestelijke uitreiking plaats in de Music Club (zie onderaan).
Landelijk start er een campagne waar onder meer sporters van TeamNL en artiesten van het collectief Kunstbende aan deelnemen. Iedereen klaar voor de start? Af!

Zie ook:
Verenigingen Kampereiland boeren goed dankzij Rabobank (2019)
Verenigingen uitgenodigd voor Rabo ClubSupport (2019)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x