„Laat je inspireren door Kampen Kunststad!”

„Laat je inspireren door Kampen Kunststad!”

Kunst & Cultuur, Nieuws 0 Comment

Nieuwe wandelroute door binnenstad langs “inspirerende plekken”

Om Kampen als kunststad op de kaart te zetten, hebben drie galeriehoudsters uit de binnenstad de Inspiratieroute opgezet. Geen afgebakende wandelroute maar een inspiratiebron om aan de hand van een plattegrond je eigen weg van kunst te vinden in de Kamper binnenstad. Zowel inwoners als bezoekers, toeristisch en zakelijk, kunnen wel iets van hun gading vinden tussen de bijna dertig ”inspirerende en creatieve” plekken.

Passie
„Je kunt in Kampen zeker een dag of twee zoet zijn als je alles op kunstzinnig gebied wilt bezoeken. Je moet het alleen wel weten te vinden,” zegt Marieken Westerink van Galerie Tripmaker, één van de initiatiefneemsters. „Met deze route willen we bezoekers inspireren,” vertelt haar collega Marjolijn Blok. De galeriehoudster uit de Gasthuisstraat liet vorige week al haar passie voor Kampen als kunststad blijken. Voor Open Monumentendag had ze samen met een monumenteneigenaar een expositie opgezet met louter Kamper kunst: ”Hallo Kampen!” (zie onderaan).

Overzichtelijk
De Inspiratieroute brengt overzichtelijk op papier of in een PDF-bestand de ruim dertig deelnemers in kaart. Van galerieën, ateliers, musea en ambachtelijk vakmanschap tot aan enkele horecavoorzieningen om, vrij naar keuze en behoefte, een tussenstop (pitstop?) in te lassen. De nieuwe kunstroute werd vorige week gepresenteerd tijdens een feestelijke avond in Stedelijk Museum Kampen. De drie initiatiefneemsters waren gekleed naar de kleuren die de binnenstad samenvatten: blauw voor de IJssel, oranjerood voor de binnenstedelijke bebouwing en groen voor de natuur in het Stadspark.

De drie initiatiefneemsters van de Inspiratieroute.

Heropeningsfonds
„We hebben subsidie gekregen van het Heropeningsfonds Kampen,” vertelt Cilia de Jong van Atelier Vooruitzicht. „Hiervan hebben we de route kunnen maken, ontworpen door de Kamper ontwerper Peter Slager en gedrukt door Triprint Kampen.” Het aspect ’ontmoeting’ gaf de doorslag voor het fonds om subsidie te verstrekken aan dit particuliere initiatief.
Elke deelnemer legt tevens een bijdrage in om de kosten van het project te dekken. Eind van het jaar wordt het project en de financiën geëvalueerd. De dames hopen vurig dat de Hartelijke Hanzestad Kampen zich ook gaat profileren als Kreatieve Kunststad Kampen. Zij vervolgen de ingeslagen weg van ”connecting cultural dots”.

Zie ook:
Galerie G brengt creativiteit en kunstzinnigheid in Kampen (2022)
Kunst in Het Onderdijks gecompleteerd (video – 2020)
Kunstenaars tonen hun kunsten op Kamper Kunstmarkt (video – 2019)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x