Regio Deal van 22,5 miljoen toegewezen aan Regio Zwolle (video)

Regio Deal van 22,5 miljoen toegewezen aan Regio Zwolle (video)

Nieuws, Regionaal, Video, Zakelijk 0 Comment

Investering Rijk in regionale economie grote opsteker voor Oost-Nederland

De Regio Deals zijn bekend gemaakt. Naast andere regio’s in het oosten des lands is ook Regio Zwolle uitverkozen voor een Regio Deal. Het kabinet investeert 22,5 miljoen Euro in het samenwerkingsverband Regio Zwolle. De organisatie ziet dit als een grote erkenning en gaat zich nu richten op haar investeringsagenda ’Groeien in balans’.

Regio Deal
Kort samengevat komt een Regio Deal neer op een meerjarige samenwerking tussen Rijk en regio met als doel de regionale kracht te versterken. Ook aan andere regionale verbanden in Oost-Nederland is een Regio Deal toegewezen waaronder FruitDelta, CleanTech en Veluwe.

Als burgemeester van Zwolle is Peter Snijders voorzitter van Regio Zwolle, waarin 22 gemeenten samenwerken verspreid over vier provincies. Hij is heel blij met de ”erkenning van de waarde van Regio Zwolle voor heel Nederland”. Het grote aantal toegewezen deals in Oost-Nederland onderstreept volgens Snijders dat de toekomst van Nederland in Oost-Nederland ligt, zoals de Wageningen Universiteit eerder in een recent rapport schreef (zie onderaan).

De Regio Deal wordt de rest van dit jaar uitgewerkt in samenwerking met de partijen uit Regio Zwolle en vakdepartementen als het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Het najaarscongres van Regio Zwolle in De Meerpaal in Dronten.

Groeien in balans
Met haar programma verbindt Regio Zwolle de Randstad met Noord-Nederland en Duitsland. In totaal betreft de investeringswaarde maximaal 148 miljoen euro, opgebouwd uit partnerbijdragen en genoemde Rijksbijdrage.

Vanuit de investeringsagenda ’Groeien in balans’ richt Regio Zwolle zich op vier actielijnen:
• De nieuwe economie – versterking van de concurrentiepositie van mkb- en familiebedrijven.
• De nieuwe arbeidsmarkt – balans door werkzekerheid en ontwikkelingskansen.
• De nieuwe leefomgeving – balans tussen stad en ommeland.
• De nieuwe demo-delta – aandacht voor watersystemen in relatie tot klimaatverandering.
Binnen deze thema’s zijn achttien projecten opgenomen, ontwikkeld in samenwerking met onderwijspartners, gemeenten, provincies en organisaties als VNO-NCW, MKB Nederland en WDO Delta.

Er waren 22 voorstellen bij het Rijk ingediend voor deze tranche met een te verdelen bedrag van ruim 180 miljoen euro. In totaal zijn 14 van de 22 voorstellen gehonoreerd om verder uit te werken tot Regio Deals. Regio Zwolle is er daar één van. Tot grote trots van Snijders.

Zie ook:
Regio Zwolle onderstreept economisch belang
Atlas Regio Zwolle vertelt over uitgestrekte streek

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x