Kamper uitvinder wijst op ionisatie in strijd tegen corona

Kamper uitvinder wijst op ionisatie in strijd tegen corona

Nieuws 3 Comments

Johann van den Noort past natuurkunde toe en wijst tunnelvisie WHO RIVM af

De oplossing in de strijd tegen het coronavirus is heel eenvoudig, volgens Johann van den Noort. Terwijl de WHO en het RIVM afwachtend toekijken hoe er koortsachtig naar een vaccin wordt gezocht, biedt de schepping ons zelf de oplossing aan, betoogt de Kamper uitvinder. Ionisatie zou virussen en bacteriën elimineren.

Uitvinder
Naast beeldend kunstenaar die bij tijd en wijle ook in zijn eigen woonplaats exposeert, is Van den Noort uitvinder. De waterkering die hij rond de eeuwwisseling bedacht, wordt inmiddels wereldwijd toegepast (zie onderaan). Hij won belangrijke internationale prijzen, zoals de Innovation Awards van de Wallstreet Journal en de Edison. Zelf noemt hij het doel van zijn uitvindingen ”het voorkomen van rampen en de wereld beter en veiliger maken”.
De Kampenaar heeft in zijn leven geleerd ’out of the box’ te denken en dat mist hij bij instanties als de WHO en het RIVM, die de coronacrisis hebben ontketend. Zij staren zich blind op een vaccin waarvan de werking en de risico’s ongewis zijn. De tunnelvisie is ”gevaarlijk”, zo stelt Van den Noort in een ingezonden brief in De Brug, en maatregelen van afstand en lockdown ”hebben inmiddels meer kwaad en doden veroorzaakt dan het coronavirus zelf”.

Schepping
Er is al een ’vaccin’ gecreëerd door God met de schepping van de aarde. Atomen met positieve of negatieve ionen maken alle bacteriën virussen in de atmosfeer onschadelijk, waaronder het coronavirus. Deze atomen worden in de natuur voortdurend aangemaakt om onze lucht te reinigen. Met onze bebouwing hebben wij ons afgesloten voor de negatieve ionen en de frisse lucht van zee, bossen en bergen waarin die veel zitten. Ventilatiesystemen simuleren dit maar pompen alleen maar vieze lucht rond.
Wij kunnen zelf negatieve ionen opwekken met een ionisatie met een hoge spanning, zo is al eeuwen bekend in de elektronica. Voor een betaalbare prijs zijn er luchtreinigers verkrijgbaar met ionisators. Daarmee krijg je, aldus Van Noort, niet alleen een gezonde, gefilterde lucht maar ook een goede bescherming tegen virussen en bacteriën.

Johann van den Noort bij zijn expositie in het Huys der Kunsten.

Coronabestendig
Al dan niet van overheidswege opgelegde maatregelen als afstand houden en mondkapjes dragen, zijn niet meer nodig in een geïoniseerde omgeving. Tal van onderzoeken onderschrijven het gezondheidseffect van vrij ademen, vrij bewegen en ionisatie. In 2015 werd dit laatste toegepast bij de revitalisatie van een Rabobankkantoor in regio Eindhoven ten einde een gezond binnenklimaat te verkrijgen.
In Staphorst introduceerde BCS vorige maand een luchtreiniger die het virus onschadelijk maakt met ionisatie en filter. Behalve thuis en in bedrijven is ionisatie van lucht ook mogelijk in bijvoorbeeld kerken en uitgaansgelegenheden.
In plaats van de bezoeker te vragen of hij gezond is, kan de bezoeker zelf vragen of het gebouw coronabestendig is. Thuis is Van den Noort zeker van zijn zaak. Met de aangeschafte ionisator zal hij zijn bezoek niet meer kunnen besmetten of andersom. Ieder rondgaand virus wordt meteen uitgeschakeld.

Zie ook:
Zorgen rondom coronacrisis verschuiven (juli)
Lege kerkzalen maar ”de lofzang wordt toch gaande gehouden” (maart)
”Alle waarden draaien om” (Koelewijn blikt terug op eerste crisisweek)
Van den Noort blikt terug op zijn waterkering (De Brug)

Subscribe
Abonneren op
guest
3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties
Marloes
Marloes
1 maand geleden

Kan iemand mij adviseren welke ionisator ik het beste kan gebruiken? Ik werk als kapster in een ruimte van 14 vierkante meter. ik ventileer door het raam open te zetten.

Rek
Rek
1 maand geleden
Antwoord aan.  Marloes

Ikzelf gebruik sinds juni de ProAirTech, type ZX9000.
Geen ionen-uitstoot en kan automatisch vuile lucht detecteren.
Geschikt voor ruimtes tot 30 vierkante meter/3.5 meter hoog.
Ben zeer tevreden.

Cora
Cora
1 maand geleden
Antwoord aan.  Rek

Hi bij mij thuis staat ie al weken aan, absorbeert ook elektrosmog.bij bol diverse soorten te koop.
Geen hoofdpijn want pollen en stof zuivert hy ook.

Back to Top

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x