„Gebruik je IQ, niet je QR”

„Gebruik je IQ, niet je QR”

Nieuws, Opinie, Politiek 1 Comment

Protesten tegen coronarestricties nemen toe, ook in Kampen

De landelijk aangescherpte coronarestricties roepen meer en meer weerstand op. In de binnenstad van Kampen brachten ruim honderdvijftig ’wandelaars’ zaterdagavond een stil protest uit. Ze wandelden langs de gesloten horecagelegenheden om de gemangelde ondernemers een hart onder de riem te steken. In die sector liggen niet de grootste besmettingshaarden en bovendien is het voorkomen van besmettingen een kansloze missie.

Voor de zomer werd er wekenlang op zaterdagavond een ’Mars voor de vrijheid’ gelopen (zie onderaan). De politie moest dan even haar neus laten zien door over de Oudestraat te rijden maar verder bleef het rustig, evenals afgelopen zaterdagavond. ”Sommige deuren gaan misschien wel dicht maar de straten zijn van ons”, luidde een oproep op Facebook waarin een gezin vroeg wie er mee wilden wandelen als stil protest tegen de oplaaiende coronamaatregelen.

Ook gemeente Kampen ontkomt niet aan het gejojo met de coronarestricties. Half juli werden versoepelingen voor de binnenstad teruggedraaid (zie onderaan). Het college van B&W geeft wekelijks een persconferentie en waar de nieuwe burgemeester dit weer fysiek mogelijk maakte, is dat sinds vorige week ook weer virtueel. Het doorgaans makke Kampen schrok zaterdagavond even een beetje wakker.

Zie ook:
Versoepelingen binnenstad Kampen teruggedraaid
Mars voor de vrijheid in Kampen
Bloemen als protest bij Kamper stadhuis (De Brug)

Wandelaars pleiten voor gebruik IQ en geen QR.
Subscribe
Abonneren op
guest
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dario Regazzoni

Zo geschift als een pak yoghurt deze mensen.

Back to Top

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x