Weinig wanklanken bij evaluatie jaarwisseling (video)

Weinig wanklanken bij evaluatie jaarwisseling (video)

Nieuws, Video 0 Comment

Schietplekken voortaan eerder bekend en nieuw schuttersgilde present

De aangewezen plekken voor carbidschieten bij de volgende jaarwisseling zijn voor de zomer bekend. Dit zei burgemeester Koelewijn op de bijeenkomst waar Oud & Nieuw met de Kamper inwoners werd geëvalueerd. De aanwezigen waren diverser dan in IJsselmuiden een avond eerder. In Reyersdam waren ook schutters aanwezig van het recent opgerichte Schuttersgilde Kampen.

Communicatie
Maandagavond was er een evaluatiebijeenkomst in IJsselmuiden belegd en dinsdagavond in Brunnepe – voor heel Kampen. In wijkcentrum Reyersdam meldden zich ook mensen uit Hagebroek, evenals de wijkagent van die wijk. Het gezelschap liep uiteen van inwoners, raadslieden tot schutters naast medewerkers van de gemeente en Stichting Welzijn. Er kwamen weinig klachten ter tafel. Over het schieten op niet aangewezen plekken of buiten afgesproken tijden drukte Koelewijn de mensen op het hart altijd te bellen. Sowieso adviseert hij altijd in gesprek te blijven en hij gaf aan dat ”er heel veel mogelijk is bij communicatie”. In feite bewezen de petitie en de inspraak van de schutters dat bij de massaal bezochte raadsvergadering in december waarvan Hart van Nederland onderstaande videoreportage maakte.

Burgemeester Koelewijn kijkt met de Kamper samenleving terug op de afgelopen jaarwisseling.

Complimenten
Kort werd er gediscussieerd over het soms hoog oplaaiende vuur in de container bij de Noorderkerk. De schutters spraken af volgend jaar beter op te letten met nieuwe pallets. Onderling hadden ze ook al voor de jaarwisseling afspraken gemaakt voor een goed verloop. Over plaszuilen werd even gepolst hoeveel behoefte er is aan behoefte.
Sommige schutters hadden achteraf keurig hun boeltje opgeruimd, op de organisatie van Stichting Welzijn was weinig aan te merken en de gemeente was soepel geweest met de aangewezen plekken. Zo gingen de complimenten over en weer. Voor volgend jaar wil Koelewijn de aangewezen plekken voor de zomer vastgesteld hebben. Daarna blijft het we mogelijk om hierop nog kleine wijzigingen door te voeren.

Het nieuwe Schuttersgilde Kampen reikte de Koperen Melkbus uit aan de ’Brunneper Skutters’.

Schuttersgilde
Een aantal schutters heeft zich verenigd in het Schuttersgilde Kampen. De stichting, met Richard Bottenberg als voorzitter, zet zich in voor het behoud van het melkbusschieten. De traditie leek in gevaar te komen met de invoering van aangewezen schietplekken (zie onderaan). In aanvang waren dat er 25 in de gehele gemeente Kampen, later 34 en na de drukbezochte raadsvergadering uiteindelijk 54. Mister M plaatste in De Brug een kritische kanttekening bij het nieuwe beleid (zie onderaan).
Het Schuttersgilde wil een brug vormen tussen schutters, inwoners en gemeente. Ze heeft ook een prijs ingesteld die op 16 januari in ’De Smaeck van Campen’ voor het eerst werd uitgereikt. De ’Brunneper Skutters’ wonnen de koperen melkbus voor hun voorbeeldig gedrag en mooie locatie aan de Noordweg. In het publiek stond ook burgemeester Koelewijn die de initiatieven toejuicht. Want tenslotte deelt hij met de schutters de, zoals hij het noemt, ”liefde voor het schieten”.

De Koperen Melkbus samen met de Schuttersgildemelkbus gebroederlijk geportretteerd onder de Molenbrug.Zie ook:
Hulpdiensten beleven geen bijzondere jaarwisseling
Mister M beziet een schaapachtig tafereel
Aanwijzingsbesluit carbidschieten
Wie is de BOCK bij de buren? (video)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top