Evaluatie jaarwisseling leidt tot opstellen nieuwe visie (video)

Evaluatie jaarwisseling leidt tot opstellen nieuwe visie (video)

Gemeente, Nieuws, Politiek, Video 0 Comment

Participatietraject met inwoners en maatschappelijke organisaties

Op initiatief van de raadsfracties van GroenLinks en D66 vraagt de gemeenteraad aan de burgemeester om in 2021 met een nieuwe jaarwisselingsvisie te komen. “Na twee jaar experimenteren is het tijd om duidelijkheid te geven over de toekomst van de jaarwisselingsviering in Kampen”, aldus de twee fracties. In goed overleg moet die visie tot stand komen.

Herhaling van zetten
Op dit moment is er geen breed gedragen toekomstbeeld voor de viering van oud en nieuw in Kampen, stellen de twee fracties. Dit zorgt voor een jaarlijks terugkerende discussie over overlast en het behoud van tradities.
Vorige week werd de jaarwisseling geëvalueerd in de raadscommissie Bestuur en Middelen. De motie die GroenLinks en D66 toen indienden, werd door de gehele gemeenteraad ondersteund.
We hebben unieke tradities in Kampen maar “als we niet werken aan draagvlak, gaan tradities als melkbusschieten op termijn verloren”, vreest D66-fractievoorzitter Gerben Wijnja en “dat zou jammer zijn, maar we moeten wel recht doen aan alle inwoners.”

Evaluatiebijeenkomst in wijkcentrum Reijersdam met burgemeester en carbidschutters.

Werken aan draagvlak
“Aan dat draagvlak moeten we echt gaan werken”, vult mede-initiatiefnemer Edwin Burgman aan. Het GroenLinks-raadslid wijst op het meldpunt vuurwerkoverlast dat zijn fractie afgelopen jaarwisseling ingesteld. “Daar kwamen veel klachten binnen. De mensen die overlast ervaren voelen zich nu vaak niet gehoord. Wat ons betreft moet er meer aandacht zijn voor het beperken van die overlast.”
De nieuwe jaarwisselingsvisie moet tot stand komen via een participatietraject met inwoners en maatschappelijke organisaties. In de visie moet onder andere aandacht zijn voor het behoud van tradities, voor veiligheid en voor beperking van overlast voor milieu, mens en (huis)dieren.
De visie moet de jaarlijks terugkerende discussie over overlast en tradities overbodig maken.

Zie ook:
Kamper jaarwisseling vredig verlopen ondanks carbidgeweld (2020 – video)
Schade tijdens nieuwjaarswisseling neemt af (2019)
Vijf voor twaalf voor vuurwerk (Prikje)
BOCK-campagne van start zonder Kampen (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x