Goed voornemen na de vakantie: sporten (video)

Goed voornemen na de vakantie: sporten (video)

Gemeente, Nieuws, Sport 0 Comment

Jeugd in Beweging laat kinderen vrijblijvend en gratis kennismaken met sport en cultuur

Na de zomervakantie start weer het programma Jeugd in Beweging. Leerlingen van de basisschool kunnen dan proeven aan allerlei sporten. Op een overzichtelijke website staan alle sportaanbieders in Kampen op een rijtje. In het overzicht van activiteiten zijn naast sport ook cultuur en buitenleven opgenomen.

Bij een bezoek aan een echtpaar dat zestig jaar getrouwd was, zag voormalig wethouder Veldhoen hoe fit de man nog was (zie onderaan). Willem (88) bleek altijd zeer sportief geweest te zijn. De conclusie van Gerrit Jan Veldhoen om vitaal te blijven was duidelijk: Beweging! Om de jeugd, maar ook volwassenen hierin te stimuleren, neemt gemeente Kampen deel aan Sportpas.nl, hét verzamelpunt voor sport, onderwijs, bewegen en cultuur. Bij Jeugd in Beweging kunnen basisschoolleerlingen zelf een activiteit zoeken en daarover informatie opvragen of zich aanmelden. De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Voor wie krap bij kas zit, heeft de gemeente de Meedoebon in het leven geroepen. Voor wie met een handicap moet leven, zijn er meerdere sportverengingen in Kampen die daarmee rekening houden. Twee sportaanbieders stellen zich hieronder kort voor.

Het vijfde jeugdteam van Kampenion na het behalen van het kampioenschap.

Tafeltennis kan op veel plaatsen
Kampenion is een tafeltennisvereniging met aandacht voor alle jeugd. Van beginners tot spelers op hoog landelijk niveau. Ralph Trip, trainer en organisator van Jeugd in Beweging bij Kampenion vertelt wat de jeugd daar gaat leren. “In deze trainingen leer je een aantal basisslagen. Je maakt kennis met effecten, die bij tafeltennis een grote rol spelen. Daar oefen je ook mee en je leert de verschillende wedstrijd- en serviceregels. Die pas je zelf ook toe bij het spelen van partijtjes.” De proeflessen bij Kampenion starten op woensdag 5 september van 18u30 tot 19u30 uur voor vijf weken. Volgend seizoen treedt er een nieuw eerste jeugdteam aan en heeft Kampenion weer vijf jeugdteams. Diverse teams bij Kampenion werden dit seizoen kampioen (zie onderaan) en iedereen wordt uitgenodigd om in die voetsporen te treden.

Paardrijden voor gehandicapten en vrijwilligers
Voor mensen met een beperking bieden zwembad de Steur en Fitland Kampen mogelijkheden om toch te sporten. Woensdag 12 september kan hiermee kennis gemaakt worden in de SportMix Kampen. Hier zijn ook kinderen welkom die nog moeten ontdekken welke sport ze leuk vinden.
Voor kinderen en volwassenen met een beperking biedt SAP De Zwartendijkruiters proeflessen en paardrijlessen aan op meerdere momenten in de week. De band met dieren kan veel doen en coördinatie en zelfvertrouwen kunnen veel baat hebben bij paardrijden. Waar nodig worden de kinderen door één of meer vrijwilligers begeleid. Ook vrijwilligers krijgen hiermee hun beweging en mogen zelf ook paardrijden. Nieuwe vrijwilligers heet de SAP daarom ook van harte welkom. De manege is juist vorige week tijdelijk gesloten (zie onderaan) maar verwacht na de vakantie alle activiteiten weer te hervatten.

Zie ook:
Jeugd in Beweging
Na regionaal en nationaal ook internationaal succes voor Kampenion
SAP gedupeerd met tijdelijk stil leggen activiteiten manege
Willem & Martha Albers vieren zestigjarig trouwjubileum

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x