Vermist jongetje in Brunnepe wou elders logeren

Vermist jongetje in Brunnepe wou elders logeren

Nieuws 1 Comment

Wijk zoekt met man en macht en wordt geassisteerd door politie

Dinsdagavond was de wijk Brunnepe in rep en roet. Na een vraag in de buurtapp van een moeder of iemand haar zoontje had gezien, trokken veel wijkbewoners eropuit om te zoeken. De politie werd ingeseind en die besloot een Burgernetmelding uit te doen gaan. Ruim drie uur later werd het zesjarig jongetje in goede gesteldheid gevonden. Er bleek misschien wel prille liefde in het spel te zijn.

Buurtpreventie
De wijk Brunnepe in het noorden van Kampen heeft preventief een groepsaccount in Whatsapp. Wanneer iemand een verdachte persoon of situatie ziet, wordt dat gemeld in de groepsapp. Medewijkbewoners zijn dan snel op de hoogte en kunnen zo nodig alert reageren. Rond half acht dinsdagavond vroeg een bezorgde moeder of iemand haar zesjarig zoontje had gezien.
Meteen reageerden enkele buurtbewoners dat ze naar ’m uit zouden kijken. Hij was opgegeven als vermist en om 19u24 was er een Burgernetmelding uitgegaan. Al snel sloten meer wijkbewoners zich aan bij de zoektocht en hielden elkaar op de hoogte waar ze in de wijk hadden gekeken. Sommigen liepen langs de waterkant van de IJssel. De schipper van een aangemeerd vrachtschip bij de Vischrookerij werd ook op de hoogte gesteld.

Politiehelikopter
In een wijde boog rondom het Kloosterplein werd gezocht. Een enkeling liep tot aan de binnenstad en de kinderboerderij. Achteraf gezien kwam er een bruikbare tip binnen over een plein aan de andere kant van de Noordweg. De politie zocht ook mee en kwam met enkele wagens en een busje ter plaatse. Eén agent liep het bouwterrein van Mateboer op om daar te kijken.
Even voor half tien verscheen een politiehelikopter in de lucht (zie Twitter of Facebook). Laag en traag over de straten cirkelend werd vanuit die hoek gezocht. De moeder mocht in de tussentijd van de politie niet meezoeken. Zij moest thuis blijven voor het geval dat haar zoontje op kwam dagen. Even na half tien kwam het verlossende bericht dat het jongetje in goede gezondheid was aangetroffen.

Een gedenksteen in een woning in Brunnepe (Kampen).


Logeren
De politiehelikopter vertrok meteen gevolgd door de politiewagens. De politie zou nog gaan praten met de bewoners van het adres waar het jongetje was gevonden. Het bleek dat het jongetje verderop in de wijk vanaf de middag was gaan spelen met een vriendinnetje, ook zes jaar oud. In de buurtapp vielen verwijten waarom hij met etenstijd niet naar huis was gestuurd. Daar had de vader van het meisje wel op aangedrongen.
Een paar keer had hij het jongetje aangegeven dat zijn ouders ongerust zouden zijn als hij niet naar huis ging. De kleuter wilde echter niet naar huis, onwetend van de opschudding die dat veroorzaakte maar waarmee Brunnepe zich weer saamhorig toonde. De Don Juan in spe wilde blijven logeren bij zijn vriendinnetje. Tja, liefde maakt blind. Wellicht gebeurde dat hier al op zeer jonge leeftijd.

Zie ook:

Subscribe
Abonneren op
guest
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Oma van het jongentje

Wat een lariekoek….het jongentje van 6 jaar is maar 1x naar huis gestuurd door de vader van het meisje en dat was om 21.30 uur en nog alleen over straat ook!! Het jongentje was niet verliefd en kende het meisje net!! Het meisje van 6 vraagt of het jongentje van 6 jaar wil logeren .wat het jongentje wel leuk lijkt,.dus maak er geen kinder romance van want zo is het verhaal niet!! Gelukkig kennen veel mensen uit de buurt het jongentje en geloven dit romance verhaal niet!!

Back to Top

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x