Groot feest bij Van der Weerd in Grafhorst (video)

Groot feest bij Van der Weerd in Grafhorst (video)

Nieuws, Video, Zakelijk 0 Comment

Duizenden mensen bezoeken Open Dag, jubileum èn nieuwe locatie

Het vijftigjarig bestaan van aannemingsbedrijf Van der Weerd Grafhorst B.V. is afgelopen donderdag groots gevierd en zeer goed bezocht. Iedereen was welkom want het feest werd gecombineerd met een Open Dag. Bovendien konden bezoekers kennis maken met de nieuwe bedrijfslocatie, op een steenworp afstand van de oude vestiging.

Groots
Vijf grote, knalgele wagens van Provincie Drenthe kwamen donderdagmorgen bij het oude terrein aan en soms al even grote mannen stapten uit. Zij werden, net als de andere bezoekers, met een pendelbus naar de nieuwe locatie vervoerd. Vanaf aanstaande maandag opereert Van der Weerd vanaf een bedrijventerrein in De Koekoek. Officieel is dat op het grondgebied van IJsselmuiden maar het bedrijf blijft in de nabijheid van Grafhorst. Vanaf de oude locatie aan de Grafhorsterweg is de nieuwe locatie aan de Parallelweg zelfs te zien.
Naast veegdienstmedewerkers uit Twente kwamen onder andere medewerkers van het Waterschap en Rijkswaterstaat langs. In de (semi-)overheidssector heeft Van der Weerd veel klandizie. Maar ook werknemers met hun familie werden verwelkomd evenals mensen uit de omgeving en andere geïnteresseerden. Zij troffen een door Uitgekookt goed verzorgde catering aan en ruim voldoende speelgelegenheid voor de kinderen. Het waterige zonnetje kon niets afdoen aan het blinkende machine- en voertuigpark dat stond uitgestald.

Een skihut vormde de entree tot het nieuwe bedrijfsterrein van Van der Weerd Grafhorst B.V.

Geschiedenis
In 1969 begon oprichter Henk van der Weerd met het maaien van de bermen voor boeren in de omgeving. Inmiddels zijn de bedrijfsactiviteiten sterk uitgebreid en omvatten nu het totaal onderhoud op en langs wegen en in de openbare ruimte. Maaien maakt daarvan nog steeds deel uit met dien verstande dat dat niet meer met de zeis gebeurt voor een dubbeltje per meter.
Vijftien grote gele maaizuigcombinaties heeft het huidige bedrijf tot zijn beschikking, die voor deze dag keurig op een rij geparkeerd waren. Daarnaast stond een groene trekker met maai-arm die tien jaar geleden één van de vijf maaivoertuigen was. Op het terrein stonden honderdvijftig voertuigcombinaties opgesteld in twaalf thema’s die tesamen een beeld gaven van de totale dienstverlening. Samen met Jaap Peelen zwaait tegenwoordig Henk-Jan van der Weerd de scepter over het bedrijf. Zijn vader bleef tot diens overlijden in 2013 nauw betrokken bij de zaak.
Ondanks de verhuizing zal Grafhorsterweg 26 een begrip blijven.

Uitgekookt zorgde, naast de cocktailbar van de MFE, in kookpotten voor kippen- en erwtensoep.

Primeurs
Naast maaien en bestraten kan Van der Weerd in feite alles verzorgen wat er bij bijvoorbeeld een nieuw te bouwen woonwijk om de hoek komt kijken, zoals het aanleggen van riolering of andere infrastructuur, vertelt Jaap Peelen enthousiast. Hij was de afgelopen negen jaar betrokken bij het bedrijf als tendermanager en is in juni mededirecteur geworden. Tijdens dit jubileum ontpopt Jaap Peelen zich als woordvoerder. De commercieel directeur wijst trots op de donkerrode veegwagen die op de brug staat. Het is de eerste Comac CS140 T in Nederland en een zeer milieubewuste aankoop. De veegmachine is stil, produceert nagenoeg geen stof en verbruikt geen water.
De andere primeur betreft de nieuwe locatie aan de Parallelweg. Door de toenemende dienstverlening op het gebied van groenbeheer en bestrating groeide het bedrijf uit zijn jasje. De vestiging is de eerste op dit voor bedrijven bestemde deel van De Koekoek. De bebouwing en faciliteiten laten ook het streven naar veiligheid en duurzaamheid zien van de jubilerende onderneming. De nieuwbouw is energieneutraal en het magazijn is volledig gedigitaliseerd. In de nabije toekomst komt er op het terrein nog een eigen tankstation, een kantoor en een wasplaats.

Eén van de primeurs op de Open Dag van Van der Weerd was de presentatie van de Comac CS140T.

Felicitaties
Behalve opdrachtgevers en werknemers die Van der Weerd kwamen feliciteren, was ook de Mobiele Felicitatie Eenheid van Kampen Marketing uitgerukt. Van pallets was een geïmproviseerde cocktailbar gemaakt. Vorige maand rukte de MFE voor het eerst uit om het feestje bij Bakker Bart luister bij te zetten (zie onderaan). Uitgekookt maakte het culinaire feestje tussen de maaimachines af met kippensoep en erwtensoep plus roggebrood met spek. Het culinair bedrijf van Van Marle is vorig jaar naar een nieuwe locatie even verderop in IJsselmuiden gegaan met de uitbreiding van de Spoorlanden (zie onderaan).
De aanvoerder van de MFE, wethouder Meijering, kwam ook een kijkje nemen en werd zelf gefeliciteerd met zijn verjaardag. Plus nieuwjaarswensen gingen zo de wensen en felicitaties over en weer. Allereerst voor Van der Weerd Grafhorst B.V. die met ruim vierduizend bezoekers een geslaagde dag afsloot.

Het nieuwe bedrijfsterrein was tot een feestterrein verworden voor het jubileum van Van der Weerd Grafhorst B.V.

Zie ook:
Korte impressie Open Dag (video)
Korte impressie laatste voorbereidingen (video)
Mobiele Felicitatie Eenheid bezoekt Bakker Bart (dec. 2018)
Bebouwing uitbreiding Spoorlanden gestart (april 2018)

In onderstaande videoreportage geeft Henk-Jan van der Weerd een kijkje achter de schermen.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x