SPORT2000 Kampen viert tienjarig jubileum

SPORT2000 Kampen viert tienjarig jubileum

Nieuws, Sport, Zakelijk 0 Comment

Wilco van Werven staat klanten graag te woord

Op de dag zelf kwam de MFE en op Koningsdag was er een sportieve actie. Verder besteedt Wilco van Werven niet overdadig veel aandacht aan het jubileum. Toch vormt zijn sportzaak één van de constante factoren in de Oudestraat. Bij veel Kamper sportliefhebbers en sportverenigingen staat SPORT2000 goed bekend.

Jubileum
Met de komst van de Mobiele Felicitatie Eenheid kon het jubileum het winkelend publiek niet ontgaan. Familie en vrienden wisten ervan en kwamen op 24 april jongstleden ook naar Oudestraat 46. Een paar dagen later had Van Werven een kleine actie opgezet samen met Van Kesteren. Wie een bal door het portierraam schot, kreeg een waardebon.
Na een opleiding voor detailhandel ging Wilco aan het werk bij filialen van SPORT2000 buiten Kampen. Dat beviel hem prima maar hij droomde van een eigen Kamper sportfiliaal. Twaalf jaar geleden kwam die mogelijkheid op zijn pad toen in de Oudestraat het pand van bouwmarkt PROVAK beschikbaar kwam. Hij verdiepte zich in de diverse winkelformules en koos voor SPORT2000. Na een grondige verbouwing en renovatie van het pand opende Van Werven op 24-04-2009 het SPORT2000-filiaal in zijn woon- en geboorteplaats Kampen.

De winkelruimte van SPORT2000 aan de voorzijde.

Winkelformule
SPORT2000 is een franchiseformule waarbij momenteel 3000 winkels in 19 landen aangesloten zijn. In Nederland kent de keten 94 filealen. De eigenaren zijn zelfstandige ondernemers onder de vlag van SPORT2000. Alle zaken hebben artikelen voor sporten als voetbal, hardlopen en fitness. Per filiaal kent het assortiment optioneel artikelen voor andere sporten.
Zo heeft Van Werven in Kampen indoorschoenen en artikelen voor ’bad en beach’. ’s Winters biedt hij wintersportkleding en -accessoires aan. SPORT2000 in Kampen heeft een uitgebreid assortiment in sportschoenen van de merken Nike, Adidas, Puma, Vans en New Balance.
Achterin de sportzaak staat een apparaat voor ’Running Analysis’. Daarmee kan geanalyseerd worden hoe iemand loopt, wat de stand van zijn voeten is en hoe hij of zij de voeten afwikkelt tijdens het lopen. Vervolgens kan daar een advies op maat uitrollen.

Advies
Dit laatste is wat de sportzaakondernemer aanspreekt – mensen adviseren en helpen. ”Wij hebben een winkelteam van echte sportliefhebbers die al lang werkzaam zijn in ons filiaal. Zelf hebben zij ook aan diverse sporten gedaan zodat ze daardoor de klanten goed kunnen adviseren,” vertelt Van Werven.
Met diverse sportverenigingen in Kampen heeft hij vaste contracten voor het leveren van sportmaterialen en -kleding. Voorbeelden daarvan zijn v.v. Wilsum en IJ.V.V. (voetbal), GV Wilhelmina en GV DOS Kampen (gymnastiek) en KV DOS Kampen (korfbal).
Die verenigingen kunnen bestelde goederen met de auto aan de achterzijde van het pand ophalen. De bevoorradingsruimte ligt aan de achterzijde van het pand waardoor tevens vrachtwagens niet in de Oudestraat hoeven te lossen. Zo toont SPORT2000 zich flexibel en van alle (sport)markten thuis. Al ruim tien jaar.
Bij een jubileum hoort taart!

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x