Dictee over ’1 april’ bepaald niet grappig

Dictee over ’1 april’ bepaald niet grappig

Nieuws 0 Comment

Pittige woorden tijdens Junior Dictee Overijssel 2019

Op initiatief van Bibliotheek Kampen en andere bibliotheken uit Overijssel vond op 1 april het Junior Dictee Overijssel plaats. Namens Kampen deden twee plaatselijke spellingskampioenen mee. Winnaar werd Lisa Holland uit Vriezenveen. Zij mag zich komend jaar de spellingskampioen van Overijssel noemen.

Eén april
Junior Dictee OverijsselHet was een pittig dictee, was unaniem de mening van de deelnemende basisschoolleerlingen. Het thema was ’1 april’ en het dictee werd voorgelezen door kinderboekenauteur Fred Diks, die het ook geschreven had. De negende editie van het Junior Dictee Overijssel had plaats in het vernieuwde Giga Konijnenhol van Vrijetijdspark Beerze Bulten.
De presentatie was in handen van Karel Knipjes van het animatieteam van de Beerze Bulten. De winnares van RBS Ds. J. Bogermanschool ging met een beker en een pen naar huis. En natuurlijk eeuwige roem. Terecht voor de slechts twee fouten die ze maakte. De jury, onder voorzitterschap van Jan Kristen, was zeer te spreken over de spellingskwaliteiten van de deelnemende kinderen.

Junior Dictee
In meerdere Overijsselse gemeenten organiseren de bibliotheken jaarlijks een dictee voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8. De eerste ronde vindt plaats op de eigen school. Vervolgens worden de beste spellers op de proef gesteld in een gemeentelijke ronde. De twee winnaars van deze ronde gaan als lokale spellingskampioenen naar het Junior Dictee Overijssel.
Koen Stoffer van OBS Dirk van Dijkschool en Jasper Bruins van CBS Het Stroomdal vertegenwoordigden Kampen. Zij vormden twee van de in totaal veertien kandidaten. Ze drongen niet door tot de finale in Beerze maar voor Kampen blijven zij dè spellingskampioenen 2019.

Een greep uit eerder nieuws van Bibliotheek Kampen:
Volwaardige schoolbibliotheek op Kampereiland
Vernieuwde Bibliobus toont nieuwste apps en gadgets (video)

Het animatieteam van het park ontspant de deelnemers.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x