Expositie brengt oude en nieuwe Kamper beelden samen

Expositie brengt oude en nieuwe Kamper beelden samen

Nieuws 0 Comment

Samenwerking Stadsarchief met Kampen in Beeld nieuwste project in Stadskazerne

De website en Facebookpagina ’Kampen in Beeld’ is door het Stadsarchief gevraagd om historische plekken in Kampen op oude foto’s opnieuw te fotograferen anno 2019. Vanaf zaterdag is het resultaat te bewonderen in de Stadskazerne. De expositie loopt tot Monumentendag en is het begin van een groter en languriger project.

Zomerexpositie
Het Stadsarchief wilde een zomerexpositie maken die ”interessant is voor inwoners van Kampen en tegelijkertijd ook de toeristische bezoeker aanspreekt,” vertelt Hester Timmerman. ’Kampen in Beeld’ toont foto’s uit de gehele gemeente Kampen. Met zijn foto’s naast die van toen ”zie je wat er niet meer is maar ook zeker wat er wel nog bewaard is gebleven in de stad.”
De expositie in de Stadskazerne wordt aangevuld met archeologische vondsten van stadsarcheoloog Alexander Jager in vitrines die aansluiten op de foto’s. Samen met Annemiek Jonker is er een stadswandeling gemaakt langs locaties met oude foto’s – vergelijkbaar met de Kamper Schattenroute die Jonker onlangs introduceerde (zie onderaan).

Het Oude Stadhuis toen vloeit over in nu.

Fotopuzzel
Er komen twee grote puzzels van negen blokken te staan bij de expositie. Op één zijde staan historische foto’s uit de collectie van het Stadsarchief. Een andere zijde toont een grote historische foto en weer een andere zijde toont een foto van nu. De puzzel kan compleet gemaakt worden of er kan een creatieve mix van oud en nieuw gelegd worden.
”Hoe leuk is het om een nieuwe en een oude foto door elkaar heen te puzzelen. We zijn benieuwd hoe de bezoekers er mee aan de slag gaan,” aldus Mariëlle Bos, waarnemend depotbeheerder. De expositie wordt gecompleteerd met een aantal detailfoto’s van Ernst Hupkes.
Over het project, dat tot eind 2020 doorloopt, en waarvan deze expositie het begin is, doet Bos geheimzinnig. Later vertelt ze dat er binnenkort geschenkdoosjes te koop zijn met historische foto’s uit de collectie van het Stadsarchief. De creativiteit kent geen grenzen, toen niet en nu niet.

Zie ook:
Schatgraven resulteert in Kamper Schattenroute

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x