Veel Kamper kiekjes op Overijsselse scheurkalender 2019

Veel Kamper kiekjes op Overijsselse scheurkalender 2019

Fotoreportage, Nieuws, Regionaal 0 Comment

Overgewaaid initiatief uit Groningen toont inkijkjes uit gehele provincie

Veel (amateur)fotografen uit Overijssel togen vol verwachting vrijdag 19 okt. jl. naar de studio van RTV Oost in Hengelo. Daar werd de eerste Overijsselse Scheurkalender gepresenteerd. De vraag ”Sta ik er ook in?” leefde ook in het Kamper fotografencircuit. Uit Kampen waren zo’n 70 kiekjes ingezonden. Uit een totaal van zo’n 800 inzendingen is met 320 foto’s een echte Overijsselse scheurkalender samengesteld. Inzenders die de kalender niet hebben gehaald, krijgen volgend jaar een herkansing.

Wat raakt jou in Overijssel?
De ingestuurde foto’s gaven antwoord op vragen als ’Wat beweegt jou in Overijssel’ of ’Wat raakt jou in Overijssel?’ De officiële overhandiging van het eerste exemplaar aan landschapsfotograaf Vincent Croce vond plaats bij RTV Oost. Na dat moment konden alle aanwezigen op zoek naar hun eigen foto.
Vooraf was niemand op de hoogte gesteld. Voor hen die de kalender niet hebben gehaald, was er één hoopvolle boodschap. Volgend jaar komt er een nieuwe editie en daarvoor kan men nu al inzenden via internet.
De inzenders brengen met de scheurkalender Overijssel op een unieke manier samen in beeld. De kalender voor 2019 is in diverse boekwinkels en via de webshop te koop. Hij is ook als relatiegeschenk verkrijgbaar waarvoor contact opgenomen kan worden met de organisatie via info@OverijsselseScheurkalender.nl.
Niet alle foto’s zijn even geweldig maar daar tegenover staan prachtplaatjes als een perfecte ooievaarslanding in Ootmarsum op 21 maart en op 6 januari een fraai winters stadsfront van Hasselt.

Hangjongeren bij hoog water - Gert Bultman

Wat raakt jou in Kampen?
Meer dan tien Kamper (amateur)fotografen zien hun inzending(en) opgenomen in de scheurkalender. De zaterdagen en zondagen zijn op één blad samengenomen en op de achterkant van diverse dagen staan leuke ankedotes of interessante wetenswaardigheden.
Kampenaar Gert Bultman valt de eer toe om de kalender te openen. Op 1 januari 2019 prijkt de foto boven dit artikel van zijn hand onder de titel ”Winter in het plantsoen” en op 11 okt. 2019 de foto boven deze alinea onder de titel ”Hangjongeren bij hoog water”.
Hij heeft met meerdere foto’s de kalender gehaald evenals Bertrik Hakvoort (foto onder dit artikel en op Twitter) en Dries van Assen (foto op Facebook). Kampen blijkt rijk te zijn aan dieren en decor voor mooie plaatjes, door alle seizoenen heen. Maar Overijssel biedt ook veel. Met elke dag dat de scheurkalender een dag armer wordt, wordt de kijker een fraaie indruk of leuk weetje rijker.
Bultman brengt ook nog een bijzondere foto van Kampen. Na aankoop van de kalender is het even wachten en doorscheuren tot 1 mei maar dan ontluikt… de rosse buurt van Kampen!

Nieuwsgierige schapen - Bertrik Hakvoort

Zie ook:
Eerste Overijsselse scheurkalender gereed
Eerste Overijsselse scheurkalender in de maak

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x