Kamper helden in Amsterdam blijven anoniem

Kamper helden in Amsterdam blijven anoniem

Nieuws 0 Comment

Mannen duiken gracht in om inzittenden uit auto te redden

Bij een ongeval in Amsterdam zijn twee Kampenaren te hulp geschoten. Om onbekende redenen raakte een auto te water waarin vier personen zaten. Drie personen sprongen in de gracht om hulp te bieden. Eén politieman dook in het water evenals twee Kamper schilders die allen de inzittenden van de auto hebben geholpen. Het Kamper duo wenst anoniem te blijven, laat hun werkgever weten.

Bestuurder gevlucht
Drie personen wisten uit de auto te komen, die vorige week woensdag in de voormiddag ondersteboven belandde in een gracht, die op de Amstel uitkomt. De bestuurder, een jongeman, zat nadruipend even op de kant maar is toen weggevlucht. De politie is nog steeds naar hem op zoek. De vierde inzittende, een jonge Franse vrouw, werd pas na twintig minuten uit de auto bevrijd en vervolgens gereanimeerd.

Zij is volgens de laatste berichten nog in leven maar in zorgwekkende toestand. Een dag na het ongeval werd ze in het ziekenhuis bezocht door familie.

Een schilder van een bedrijf nabij Kampen schetste de tijdsduur van twintig minuten tegenover de Amsterdamse nieuwszender AT5. Twee collega’s van hem, die in Kampen woonachtig zijn, hielden een nat pak over aan hun reddingswerkzaamheden.

Politie te water in Amsterdamse gracht.

Twee personen
Alle inzittenden van de auto zouden van Franse komaf zijn. Twee wisten zich zelf uit de auto te bevrijden en een derde is hierbij geholpen door de twee Kamper schilders. De politie bevestigt aan Kamper Nieuws dat er twee Kampenaren betrokken waren bij de redding.

Het is niet bekend of de schilders werkzaam waren vanuit de vestiging in Apeldoorn of Dronten. Het onderhoudsbedrijf is in het hele land actief. De werkgever laat, na overleg met zijn heldhaftige werknemers, weten dat ze geen prijs stellen op media-aandacht.

Een betrokkene laat weten dat het ”een heftig incident was” en dat ”de mannen wel helden zijn”. Kamper helden, wel te verstaan. Het motto van hun bedrijf luidt ’Doeners die denken’. De twee hielden het in dit geval bij het eerste.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top