Kamper Huiskamerfilmfestival op herhaling

Kamper Huiskamerfilmfestival op herhaling

Nieuws 0 Comment

Films bij huiskamerbioscopen in Kamper binnenstad

Voor het derde jaar op rij vindt in Kampen weer het Huiskamerfestival plaats. Op zaterdagavond acht februari worden speciaal uitgekozen woningen ingericht als huiskamerbioscoop. Bezoekers krijgen achtereenvolgens in een andere huiskamer twee filmhuisfilms voorgeschoteld.

Traditie
Irene Homan, voorzitter van het Kamper Huiskamerfilmfestival, ziet een nieuwe traditie ontstaan. Vanuit de Lions Club organiseert zij voor het derde achtereenvolgende jaar, samen met een enthousiaste groep, filmvoorstellingen in particuliere woningen in de historische binnenstad van Kampen.
De voormalig voorzitster van Hockeyclub Kampen (HCK) ziet de populariteit en bekendheid groeien: “Mensen schieten me geregeld aan om te vragen wanneer het filmfestival in 2020 is. Mensen genieten echt van zo’n gezellig en boeiend evenement in de laatste donkere maanden voor de lente”.

Gluren
De tweede editie van het Kamper Huiskamerfestival sloeg vorig jaar aan (zie onderaan). De organisatie draait soepel maar is “nog geen routine”, aldus Homan die lachend vertelt dat “voor veel bezoekers het gluren bij de buren net zo belangrijk is”.
De filmavond op zaterdag 8 februari kent ook dit jaar weer meer deelnemende woningen. Daar zullen bezoekers worden ontvangen met koffie of een glaasje wijn. Dan begint de voorstelling en na de eerste film ga je naar een tweede adres en een nieuwe film. De avond wordt gezamenlijk afgesloten in de Cellebroederspoort.

Mensen kijken naar een huiskamerbioscoop op het scherm.

Opbrengst
Het gluren bij de buren mag terecht belangrijk gevonden worden, vindt Homan, want “dat is het geweldige van dit filmfestival: niet alleen mooie films, maar ook de sfeer opsnuiven en genieten van die prachtige huizen in de historische binnenstad van Kampen.”
Kaarten kunnen besteld worden door een app’je naar 06-12023501 of een mailtje naar LionsKampen@outlook.com. Met de opbrengst organiseert ‘Goud voor Oud’ een dagje uit voor eenzame ouderen uit Kampen en IJsselmuiden. Zo heeft de filmliefhebber een mooie avond en meer dan honderd senioren, afgelopen jaar, een bootreisje met de Veerman van Kampen.

Zie ook:
Activiteit Lions Club Kampen slaat aan

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x