Kamper Kogge terug van Sail Den Helder

Kamper Kogge terug van Sail Den Helder

Nieuws 0 Comment

Bijzondere momenten bij Den Oever en in Den Helder

 

Amper bijgekomen van de Internationale Hanzedagen, vertrok de Kamper Kogge twee dagen later alweer. Vorige week dinsdag zette het schip koers naar Den Helder om daar het Sailevenement bij te wonen. Gistermiddag keerde de Kamper Kogge terug in hun thuishaven oftewel de Koggewerf.

De Kamper Kogge is weer bijna thuis.

Op de heenreis had de Kamper Kogge één nacht gebivakkeerd bij Den Oever. Dat leverde een bijzondere ontmoeting op met een groep botters en aken, waarmee samen woensdagmorgen de tocht werd vervolgd naar Sail Den Helder. In Den Oever was de bemanning vriendelijk onthaald en heeft de Kamper Kogge nog spontaan meegedaan aan het visfestijn. Vaak wisselt de Kogge van bemanning op de plaats van bestemming maar ditmaal ruilde maar één persoon zijn plek van de in totaal dertien mannen en vrouwen aan boord van de Kamper Kogge.

In Den Helder werd ook meegedaan met de indrukwekkende Straatparade die veel bekijks trok. Veel Sailevenementen kennen een straatparade, waarbij de bemanning van de bezoekende schepen samen door de straten loopt van de plaats waar ze te gast zijn. Sail Den Helder werd afgesloten met een Sail-Out die afgenomen werd door het marineschip Zijner Majesteits Zeeland. Het festijn kon niet op tegen de Hanzedagen maar het weer was dan ook minder florissant. De volgende reis staat eind juli gepland als de Kogge is uitgenodigd door het Scheepvaartmuseum in Groningen. Tijden zijn nog niet bekend maar zo stipt als de Kamper Kogge gistermiddag arriveerde bij de Koggewerf, daar kan de NS nog een puntje aan zuigen.

De bemanning van de Kamper Kogge praat nog even na.

Zie ook:
Kamper Kogge op Sail Den Helder
Kamper Kogge vertrokken naar Bremerhaven (mei 2017)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x