Primeur Kamper Netwerkplein goed bezocht

Primeur Kamper Netwerkplein goed bezocht

Gemeente, Nieuws 0 Comment

Raadzaal ingezet als contactplaats tussen werkzoekenden en werkgevers

Kampenaren die op zoek zijn naar werk, hoeven niet meer naar het UWV in Zwolle waar regelmatig een banenmarkt wordt georganiseerd. Sinds gisteren kunnen ze daarvoor ook terecht in hun woonplaats. In het Kamper gemeentehuis werd voor de eerste maal een Netwerkplein georganiseerd. Zowel werkgevers als werkzoekenden wisten de weg te vinden naar de banenmarkt. De organiserende instanties – gemeente, UWV en IMpact – zijn enthousiast en de nieuwe opzet smaakt naar meer.

Netwerkplein
De raadzaal van het Kamper stadhuis is multifunctioneel. Met de deuren helemaal opengeklapt, wordt de hal erbij getrokken en zo ontstond er genoeg ruimte voor werkgevers om zich te presenteren. Stipt om drie uur opende wethouder Veldhoen het Netwerkplein dat voor het eerst in Kampen werd gehouden. Hij was verheugd de grote opkomst te zien van beide partijen want de gemeente wil ”werken aan werk”. Andrea van Hardeveld, consulent werk bij de gemeente, zag dat al haar klanten op waren komen dagen in de eerste sessie om drie uur. Om vier uur was er een volgende groep uitgenodigd. In totaal waren er 175 cliënten van de gemeente uitgenodigd naast 400 van het UWV en 40 van IMpact. Miranda van der Wolf, accountmanager bij IMpact, lichtte toe dat er bij de genodigde personen is geselecteerd op de kans om te slagen op de banenmarkt. Zoals er om praktische redenen ook is geselecteerd op de werkgevers die welkom werden geheten.

Wethouder Veldhoen verklaart het Netwerkplein voor geopend.

Vacatures
Werkgevers konden hun vacatures onder de aandacht brengen maar niet allen pakten het zo concreet aan. Bart Weever stond bij een volledig lege tafel voor een groot banier van zijn bouwbedrijf op Haatland. Hij gaf aan dat Weever Bouw b.v. wel op zoek is naar personeel maar voor iedereen open staat. Als er zich enthousiaste, technische mensen melden, wordt er voor hen naar een baan binnen het bedrijf gezocht. AB Oost, gevestigd in IJsselmuiden, bemiddelt in werk in meerdere sectoren en stelde zich om die reden ook breed op. De regionale franchisenemer van McDonalds zit weliswaar in Zwolle maar was aanwezig omdat ze nieuw personeel kan gebruiken in haar Kamper vestiging bij de N50. Enkele namen van grote Kamper bedrijven ontbraken maar andere bekende bedrijven gaven wel acte de présence. Over diverse Kamper bedrijven heeft Kamper Nieuws eerder geschreven in relatie tot hun duurzaamheidsgehalte, zoals Weever, Betonson en Broshuis, of hun bruggenbouwersmentaliteit, zoals PVGZ (zie onderaan).

Gosse Noppert in gesprek met Bart Weever.

WerkgeversServicepunt
Gerrit Jan Veldhoen wees in zijn korte openingswoord op ”zijn” drie ambassadrices bij het zoeken naar werkgelegenheid, waarvoor de gemeente zich inspant: Mark, Mariska en Joyce. Zij zijn een half jaar geleden door de gemeente als jobhunter aangetrokken toen het WSP werd opgericht. Het WSP valt onder het Regionaal Werkbedrijf waarbij veertien gemeentes in de regio zijn aangesloten. Mariska van Woerden, een netwerkster pur sang, is, in navolging van de wethouder, erg enthousiast over de drukte bij het Netwerkplein. Zij hoopt dit vaker te gaan organiseren en het liefste zou ze dit zelfs één maal per kwartaal zien gebeuren. Dan kunnen beurtelings werkgevers zich presenteren. Miranda van der Wolf vertelt dat het idee is ontstaan tijdens het maandelijkse werkgeversoverleg, waar alle drie organiserende instanties bij aangesloten zijn. Voor sommige bezoekers hoeft niet het werk zoeken centraal te staan maar zij kunnen leren of oefenen in solliciteren en onder de mensen zijn. Het was voor werkzoekenden niet verplicht op de uitnodiging in te gaan, volgens Van der Wolf, maar dat schijnt niet iedereen zo begrepen te hebben. Eén bezoekster gaf bij binnenkomst aan heel benieuwd te zijn naar wat er stond te gebeuren. Ze was uitgenodigd via een ”hele vriendelijke brief, maar…”, zo vertelde ze, ”…alleen die laatste zin hè?”

Mariska van Woerden in gesprek met twee standhouders.

Zie ook:
Na Zwolle nu ook Netwerkplein in Kampen
Duurzaam Haatland (over Weever, Betonson en Broshuis)
Bruggenbouwer Gosse Noppert (PGVZ)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x