Geslaagd Kamper Stripspektakel in Kamper Stadspark (video)

Geslaagd Kamper Stripspektakel in Kamper Stadspark (video)

Kunst & Cultuur, Nieuws, Video 0 Comment

Hand in hand met Ventura kwamen stripliefhebbers weer volop aan hun trekken

De teller is scheef gaan lopen door de annulering vorig jaar. Na 23 jaar is op 21 augustus 2021 het 22e Kamper Stripspektakel gehouden. Het ruime Stadspark heette deze keer de tientallen striptekenaars en verwanten welkom alsmede vele stripliefhebbers. Verzamelaars gingen verwoed op zoek naar dat ene missende album terwijl anderen een album lieten signeren of rustig rondkeken. Onderaan is een video-impressie van de dag te bekijken en vertelt stripantiquaar Erwin Bastiaanse over het geslaagde gebeuren.

Verheugd
Onder een oranjestralende zon in het groen van het Stadspark langs het blauwe water van de gracht in het park, was veel vreugde en blijdschap te bespeuren dat men eindelijk elkaar weer mocht treffen. De organisatie was uitgeweken naar het ruime Stadspark hoewel men daardoor wel de winkelende passant in de binnenstad misliep. De echte liefhebber en de verkennende toerist wisten echter alsnog het Stripspektakel te vinden tussen de Broederpoort en de Cellebroederspoort. Met dank aan Ventura die een helpende hand bood met haar kennis en kunde van haar ’Levende standbeelden’ in het Stadspark.

Internationaal
Ofschoon striptekenaars uit Duitsland en Wit-Rusland verstek moesten laten gaan, zorgde een trouwe groep afgevaardigden uit België toch voor een internationaal tintje. Jessica Raes alias Hetty de Heks was op veler verzoek weer uitgenodigd en gaf voorstellingen in de tent naast haar kraam. Ook Rutger Gret, alias Lucky Luke, was weer van de partij en had het druk met signeren èn poseren. De jonge Lucky look-a-like mag zich als enige uitgeven voor de bekende stripfiguur. In oktober presenteert hij op de Stripdagen in Rijswijk zijn eerste eigen stripalbum.

Rutger Gret alias Lucky Luke signeert oop het 22e Kamper Stripspektakel

Talent
Zoals gebruikelijk meldde zich weer jong en oud, bekend en minder bekend talent. Een kleurrijke dame met blauw door haar haar van het ’5-Panel Beeldenstorm’ leek welhaast zelf een stripfiguur. Andere tekenaars hielden onderling een wedstrijd wie het leukst een strip kon afmaken.
Drijven kracht achter het Kamper Stripspektakel, Paul Reichenbach, is blij met de jonge aanwas waarvan enkele personen volgend jaar in de organisatie meehelpen. Zoals het een goed strip betaamt: wordt vervolgd.

Zie ook:
Inclusieve samenleving bereikt Kamper Stripspektakel (video – 2019)
’Joep & Jantien’ winnende jeugdstrip op 20e Kamper Stripspektakel (2018)
Expositie verbindt Ikonenmuseum met Stripspektakel (2018)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x