Kamper Stripspektakel komt terug naar de binnenstad

Kamper Stripspektakel komt terug naar de binnenstad

Kunst & Cultuur, Nieuws, Video 0 Comment

Veel striptekenaars en -liefhebbers geven acte de présence op ’familiefestival’

Het tot ver over de grenzen bekende Kamper Stripspektakel vindt jaar weer in de Oudestraat benedenstrooms plaats. Tussen het oude Raadhuis en het Van Heutszplein kunnen liefhebbers in talloze kraampjes die ene strip zoeken die ze nog missen. Daarnaast vinden veel activiteiten plaats zoals een speurtocht voor de kinderen, workshops graffiti en striptekenen en muziek- en straatoptredens. Uit Vlaanderen komen onder andere Paul Geerts en Herrie de Heks. In het Ikonenmuseum kan men even op adem komen bij tentoonstellingen.

Oudestraat
Twee jaar geleden bande het coronavirus het Stripspektakel helemaal uit. Vorig jaar werd gekozen voor het Stadspark omwille van de ruimte en open ’gezonde’ lucht. Drijvende kracht achter het festival, Paul Reichenbach, is blij dat Kamper Stripspektakel dit jaar weer in de binnenstad kan plaatsvinden. Beter en directer toegankelijk voor het winkelend publiek en dichtbij de sponsoren die het gebeuren mogelijk maken. Van tien tot vier zullen tientallen striptekenaars en scenarioschrijvers hun albums signeren.

Kleurrijk

Activiteiten
Voor striptekenaars in de dop wordt in de bibliotheek een workshop georganiseerd. Herrie de Heks zou een optreden geven naast de Kamper muziekgroep Wie bin’ dr Uut en het klarinettenensemble Mpingo van Quintus. Maar de coronahysterie laat ook dit jaar nog een spoortje na want Jesse van Muylwijck, tekenaar van De Rechter, heeft zich moeten afmelden na zich getest te hebben.
De film Code Kampen wordt wel vertoond en in het Ikonenmuseum zijn nog steeds de werken van Helmantel te bewonderen onder de titel ’Van koeien naar kunst’. Volgens goede gewoonte wordt er weer een striptekenwedstrijd gehouden en talloze stripalbums en aanverwante zaken zullen te verkrijgen zijn.

Angoulême

Striphoofdstad
Zaterdag 20 augustus zal de Kamper binnenstad de Franse stad Angoulême benaderen dat volgens Reichenbach de ’striphoofdstad’ van Frankrijk is. Zoals daar op een grote muurgevel Asterix en Obelix prijken, zo hoopt Reichenbach nog ooit Kamper Uien in stripvorm weer te mogen geven om de Kamper binnenstad te verlevendigen. Het gehele jaar door met in de zomer als hoogtepunt het Kamper Stripspektakel.

Geslaagd Kamper Stripspektakel in Kamper Stadspark (2021 – video)
Inclusieve samenleving bereikt Kamper Stripspektakel (2019 – video)
’Joep & Jantien’ winnende jeugdstrip (2018)
Expositie verbindt Ikonenmuseum met Stripspektakel (2018)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x