Kamper wethouders stellen zich voor<br>(deel 3)

Kamper wethouders stellen zich voor
(deel 3)

Achtergrond, Gemeente, Politiek 0 Comment

Irma van der Sloot (GL): Ondernemend, juridisch, duurzaam

Na de raadsverkiezingen, de coalitievorming en hun installatie in juni, moesten de nieuwe wethouders meteen aan de bak. Daarop volgde het zomerreces maar in de relatief rustige zomerperiode vonden ze wel tijd om zich voor te stellen. Elke week introduceert zich één van de vier Kamper wethouders in de huidige raadsperiode. In willekeurige volgorde komen in dit derde deel van de reeks de drie P’s van Irma van der Sloot (GL) aan de orde.

Portefeuille
Irma van der Sloot is geen onbekende in de Kamper politiek. Na raadslid en fractievoorzitter van GroenLinks in Kampen te zijn geweest, kwam ze bij de voor GroenLinks klinkende overwinning bij de gemeenteraadsverkiezingen in beeld als wethouder. Gezien haar politieke en persoonlijke overtuiging kon Duurzaamheid niet ontbreken in haar portefeuille. Vanzelfsprekend zijn er meer raakvlakken of ronduit expertise te herkennen in de samenstelling van haar portefeuille als wethouder. Zo vallen ook Armoedebeleid, Milieu, Bodem, Kunst & cultuur en Omgevingswet binnen haar portefeuille.
Ze is de wijkwethouder voor Bovenbroek, Kampen Zuid, Koekoek, De Zande, Kamperveen en Wilsum.
Financiën bij een wethouder van GroenLinks-huize deed bij sommigen na de uitkomst van de coalitiebesprekingen de wenkbrauwen fronzen. Van der Sloot heeft echter een stevige juridische en bestuurlijke basis. Kunst & cultuur is te herkennen in haar muziekles die ze volgt bij Quintus.

Politiek
Irma van der Sloot beweegt zich sinds 1994 in de Kamper politiek. Van 1994 tot 1998 was ze fractievoorzitter van GroenLinks. Als éénmansfractie zat ze in de hoek van de raadszaal naast de éénmansfractie van de GPV oftewel naast Remmelt de Boer die dit voorjaar optrad als (in)formateur. In de ’nieuwe’ (gefuseerde) gemeente Kampen zat ze van 2010 tot 2014 in de raadscommissie Bestuur en Middelen.
Vervolgens werd ze afdelingsvoorzitter van GroenLinks, welke functie al vier jaar vacant was door het vertrek van Ine Nagelmaeker in 2010. Sinds die tijd nam Van der Sloot het voorzitterschap al waar samen met Ada Koelewijn. Van der Sloot legt vanavond haar voorzitterschap neer en Nanda Rave stelt zich kandidaat voor haar opvolging.
Onderaan staat een verkiezingsspotje van Van der Sloot uit 2010. Ze beseft dat ze nu een bestuurlijke rol heeft en er ”collegiaal bestuur” van haar verwacht wordt.

Irma van der Sloot krijgt een eerste energiepakket overhandigd bij de presentatie van de Energiebank.

Persoonlijk
Irma van der Sloot kwam 53 jaar geleden in Rotterdam ter wereld. Ze komt uit een ”ambtenarennest’, zoals ze het zelf noemt. Van huis uit is ze juriste (sociaal juridisch privaatrecht) en via secretaresseteamleidster en directiesecretaris klom ze op naar provinciesecretaris bij provincie Overijssel. In 1990 belandde ze door een vacature in Kampen. In haar eigen tijd speelt ze altviool en volgt daarvoor les bij Quintus.
In april vierde ze haar zilveren bruiloft met haar man en zeven kinderen. Ze krijgt wel eens vaker de reactie of aan die kinderschare een reformatorische achtergrond ten grondslag ligt maar ze is zelfs niet kerkelijk ingesteld. Alle kinderen zijn in Kampen geboren. Tijdens de voorstelronde van kandidaatwethouders merkte ze fijntjes op dat het geen ”samengesteld gezin” betreft.
Ondanks haar gezin en politieke activiteiten heeft ze altijd voltijds gewerkt. Ze verheugt zich nu op haar nieuwe rol als wethouder. Ze wil dingen in gang zetten en doorpakken. In de vakantietijd had ze het daarom moeilijk. Zij behield de drang om door te gaan maar…. al haar collega’s waren op vakantie.

Zie ook:
Deel 1: Geert Meijering (CDA): ”Mens, waar ben je?”
Deel 2: Albert Holtland (GBK): Van politie naar politiek
Kampen krijgt Energiebank (sept. 2018)
De Zuiderzee was bitterzoet (video) (sept. 2018)


Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x